Jippu: Miksi äiti jätti minut lastenkotiin

Jippu äidilleen hylätyksi tulemisen kokemuksistaan radiossa: ”Eihän kukaan äiti voi jättää lastaan”

”Äiti, miksi en voi tulla kotiin”, muistaa laulaja-lauluntekijä Jippu itkeneensä lastenkodissa murrosikäisenä. Seurasi yli vuosikymmenen välirikko, jolloin Jippu, oikealta nimeltään Merituuli Elorinne, ei suostunut antamaan äidilleen edes puhelinnumeroaan saatikka tapaamaan häntä.

– Tästä tuli minuun katkeruus. Minkä takia minun äitini jätti minut lastenkotiin – eihän kukaan äiti voi jättää lastaan, tilittää Jippu uudessa Radio Deissä kuultavassa ohjelmasarjassaan.

jippuJippu ja ihmisen ääni -keskusteluohjelmassa Jippu tapaa biologisen äitinsä Mervi Korkealan ja kertoo hylätyksi tulemisten tunteistaan, pitkäksi venyneestä murrosiän kapinasta ja omasta äitiydestään, mikä sai hänet ottamaan yhteyttä biologiseen äitiinsä yhdentoista vuoden tauon jälkeen.

– Se lähti suonikohjuista. Istuin saunassa ja rupesin itkemään, kun mietin, että olen inhonnut näitä jalkoja, kun nämä ovat niin samanlaiset kuin äidillä. Ne ovat muistuttaneet minua siitä, että minun pitäisi kohdata äitini, mutta en ole pystynyt siihen. – Vasta myöhemmin olen ymmärtänyt, että oli hyvä, että jouduin lastenkotiin. Olin niin rikkinäinen ja sekaisin, ettei kukaan pystynyt minua pitämään aisoissa, äitinsä keskustelusarjan avausosansa vieraaksi kutsunut Jippu kertoo Radio Deissä.

Radio Dein uuden Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmasarjan vieraana Jipun biologinen äiti Mervi Korkeala. keskiviikkona 10. helmikuuta kello 16. Uusinta tiistaina 16.2. klo 20.

Katso myös

Pahoinpitelyistä epäillyt yhä nuorempia

Pahoinpitelyistä epäillyn yleisin ikä on laskenut edellisen kolmen vuoden aikana selvästi aiemmasta. Vuosina 2021–2023 epäillyn …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x