Verkkopankkitunnuksia kalastellaan väärennetyillä viesteillä

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on saanut viime viikkoina ilmoituksia Suomi.fi-palvelun ja Osuuspankin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä.

Suomi.fi-palvelun nimissä liikkuva sähköpostiviesti kehottaa lukemaan viestin välittömästi. Sähköpostissa väitetään, että turvallisuussyiden tai teknisen virheen takia viestin voi lukea vain kirjautumalla toisaalla olevaan palveluun. Joissakin viesteissä on ollut mukana myös Suomen leijona lisäämässä viestin uskottavuutta.

Viesteissä oleva linkki johtaa väärennetylle kirjautumissivulle, ja sinne syötetyt pankkitunnukset päätyvät rikolliselle. Tunnusten avulla rikolliset pääsevät käsiksi uhrin verkkopankkiin.

– Huijausviestit tunnistaa helpoiten siitä, että viestissä olevan linkin takana pyydetään pankkitunnuksia tai kysellään luottokorttitietoja. Älä kirjaudu mihinkään tekstiviestitse tulevan linkin kautta, muistuttaa Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Juha Tretjakov.

Palveluihin kannattaa kirjautua ainoastaan virallisten nettisivujen tai sovellusten kautta.

Jos joudut huijatuksi, ota välittömästi yhteyttä pankkiisi. Parhaassa tapauksessa rahansiirto rikollisille voidaan vielä estää. Rikoksen uhrin kannattaa tehdä myös rikosilmoitus poliisille.

Katso myös

Suuria määriä huumeita tuotu Suomeen

Liettualaisen järjestäytyneen rikollisuuden organisaation epäillään salakuljettaneen huumausaineita Suomeen marraskuusta 2023 tammikuuhun 2024 rekka-autojen lattialuukkuihin kätkettyinä. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x