Värikästä ruokakulttuuria Helsingissä

Helsingin ruokakulttuuri on omaleimaista, yllätyksellistä ja aitoa. Kaupunki tarjoaa lähiruokaa meneillään olevan kauden raaka-aineista, makuelämyksiä Michelin-ravintoloissa, satoja pop up -ravintoloita vuodessa, ruokatapahtumia Teurastamolla ja paljon muuta. Paikallinen uusi ruokakulttuuri on täynnä iloisia oivalluksia ja vastuullisia nautintoja.

Michelin-tähtiä ansainneita ravintoloita ovat Chez Dominique, Demo, Olo, Postres ja Luomo. Eri kaupunginosiin on avautunut persoonallisia matalan kynnyksen bistroja ja kortteliravintoloita, joihin on helppo pistäytyä. Kalasatamassa, entisissä teurastamon tiloissa sijaitsee Teurastamon Kellohalli, designin ja ruoan kohtauspaikka. Kellohallin ohjelmisto vaihtelee erilaisista teemaluennoista ja -päivistä Maalaistentorin markkinoihin ja loppuunmyytyihin Mad Cook -illallisiin. Myös koko kansan huvipuisto Linnanmäki on herkuttelijalle hauska paikka. Keittiömaailma Kattilaan kuuluu kuusi ravintolaa, jotka tarjoilevat parhaita paloja maailman keittiöistä.

Must-kohde ruokamatkailijalle ovat kauppatorit ja -hallit. Hakaniemen halli on loistava paikka tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Hallissa on pientuottajien myyntipisteitä ja vierestä löytyy tori ja monia etnisiä ruokakauppoja. Herkkujen perässä kulkevien kannattaa suunnata myös  Hietalahden kauppahalliin, jonne Vanhan Kauppahallin myyjät avasivat liikkeensä kotihallinsa remontin ajaksi 2013.

Helsingissä innovoitu Ravintolapäivä on yhden päivän kulinaarinen karnevaali, jossa kuka tahansa voi perustaa ravintolan. Konsepteissa vain mielikuvitus on rajana. Kahvilan, ravintolan, kioskin, katukeittiön tai muun kekseliään ruokapaikan voi perustaa vaikkapa kotiinsa, puistoon, kadulle tai rannalle. Ravintolapäivä on aina täynnä yllätyksiä: tarjolla on ollut blinejä keittiön ikkunasta, lakanamajoissa nautittua ghanalaista ruokaa, tomaattikeittoa vintage-kaupassa ja teehuone alusasuliikkeessä. Ravintolapäivä järjestetään neljä kertaa vuodessa.

Block Partyt ovat uusin ilmiö ruokakulttuurin kentällä. Eri kaupunginosissa järjestetään urbaaneja kyläjuhlia, joiden ohjelmassa on ollut pop up -ravintoloita ja musiikkia. Kaupunkiviljelystä on tullut tärkeä osa kaupunkikuvaa. Valtion rautateiden vanhalla ratapihalla toimii kesäkaudella kaupunkiviljelykeskus Kääntöpöytä ja kasvisruokaa tarjoava kahvilaravintola.

Helsinki on myös kahvikissan keidas, sillä suomalaiset ovat paahdetun kahvin kulutuksessa maailman kärjessä. Kahvia kuluu vuosittain lähes 10 kiloa henkeä kohti. Helsingissä on kahviloita niin perinteiden ystäville kuin trendien haistelijoille. Aivan Senaatintorin ja Kauppatorin kulmilla sijaitsee useita viehättäviä kahviloita. Perinteisimmät kahvilat ovat Ekberg, Engel ja Strindberg. Kesäisin kahvilat levittäytyvät kaduille, ja terassilla tai torikahvilla istuskelu käykin itsessään ohjelmasta. Merimaisemien ystävän kannattaa hakeutua Helsingin lukuisiin rantakahviloihin, joita löytyy esimerkiksi Kaivopuiston ja Töölönlahden rannoilta.

Visit Helsinki

Katso myös

juoko kissa

Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Kissa on alun perin aavikkoeläin, joka sai tarvitsemansa nesteen ruoasta. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x