Sähköinen rokotustodistus tulossa koronarokotteen saaneille

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan sähköisen rokotustodistuksen käyttöönottoa. Rokotustodistuksessa näkyisi tieto saadusta koronarokotteesta.

Käytännössä koronarokotustiedot tallentuisivat Omakantaan. Rokotustodistus voisi olla Omakannasta puhelimella näytettävä sähköinen rokotustieto, viivakoodi, QR-koodi tai näiden yhdistelmä ja se voitaisiin myös tulostaa paperille.

Jotta sähköinen rokotustodistus voidaan ottaa käyttöön, on ensin varmistettava, että rokotustiedot tallennetaan Omakantaan yhdenmukaisesti, kattavasti ja oikeanlaisessa muodossa. Tätä varten tulee suureen osaan käytössä oleviin potilastietojärjestelmiin tehdä muutoksia tai ottaa käyttöön erillinen, Kanta-palveluihin liitetty sovellus rokotustietojen tallentamiseen. Organisaatiokohtaiset toteutustavat tarkentuvat hankkeen edetessä.

Rokotustietoja on viety Omakantaan usein erilaisin tavoin. Tämä johtuu siitä, että kunnissa, kuntayhtymissä ja sairaanhoitopiireissä käytetään erilaisia potilas- ja asiakastietojärjestelmiä, joista rokotustiedot siirtyvät Omakantaan.

Rokotustodistus on tarkoitus saada käyttöön mahdollisimman nopeasti. Hankkeen toimeenpanosta ja aikataulutuksesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Toistaiseksi koronarokotuksen saaneet voivat pyytää erillisen todistuksen annetusta rokotuksesta.

Katso myös

Onko koirasi ilmoitettu rekisteriin?

Koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti ovat olleet pakollisia tammikuusta 2023 alkaen. Jos koiran haltija ei ole …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
2 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
Kirsi
Kirsi
3 years ago

Turhaa toimintaa. Korona on virus, joka pysyy. Rokotus pitää ottaa joka vuosi.

L.Naamanka
L.Naamanka
3 years ago

Rokotustilanteessa sain tiedon käytetystä aineesta sekä jatkoajan paperilla kirjoitettuna.

2
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x