Ylimääräinen aika käytettäisiin rentoutumiseen

Jos päivässä olisi 30 minuuttia ylimääräistä aikaa, mihin se käytettäisiin? Suurin osa viettäisi lisäajan rentoutumalla omassa rauhassa. Epätodennäköisimmin ylimääräinen aika käytettäisiin siivoamiseen tai työntekoon.

Mieluummin lepoa kuin kuntoilua

Tutkimustulosten mukaan pohjoismaalaiset ovat yhtä mieltä siitä, että ylimääräinen puolituntinen käytettäisiin lepäilyyn ja vapaa-ajan aktiviteetteihin. Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa lisäaika käytettäisiin toiseksi mieluiten treeneissä tai muuten urheilemalla. Suomalaiset sen sijaan käyttäisivät ylimääräisen ajan nukkumiseen. Kaikissa Pohjoismaissa vastaajat käyttäisivät 30 minuutin lisäajan myös lasten ja seurustelukumppanin kanssa oleskeluun sekä lukemiseen.

freetimelehtiRauhallista illanviettoa

Lähes puolet suomalaisista käyttäisi ylimääräiset 30 minuuttia oman ajan viettämiseen illalla. Toiseksi mieluiten niin suomalaiset, norjalaiset kuin ruotsalaisetkin nukkuisivat puoli tuntia pidempään aamulla. Tanskalaiset puolestaan hakisivat lapsensa koulusta tai tarhasta puoli tuntia aikaisemmin. Kaikkein epätodennäköisimmin ylimääräinen aika käytettäisiin siivoamiseen ja työntekoon. Lisäksi vain kuusi prosenttia suomalaisista käyttäisi lisäajan television katseluun. Vaikka monet suomalaiset käyttäisivät lisäajan nukkumiseen, lähes yhtä moni ei haluaisi viettää ylimääräistä aikaa unten mailla.

Mihin suomalaiset mieluiten käyttäisivät 30 lisäminuuttia päivässä
1. Rentoutuminen ja vapaa-ajasta nauttiminen (28 %)
2. Nukkuminen (14 %)
3. Hellä hetki seurustelukumppanin kanssa tai kirjan lukeminen (11 %)

Mihin suomalaiset eivät käyttäisi 30 lisäminuuttia päivässä
1. Siivoaminen (26 %)
2. Työnteko (25 %)
3. Television katsominen tai nukkuminen (12 %)

Kyselyyn osallistui 2 000 yli 15-vuotiasta henkilöä Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta. Otos edustaa maiden sukupuoli-, ikä- ja sijaintijakaumaa tasapuolisesti.

Katso myös

Keskussairaalat säilyvät kaikilla hyvinvointialueilla

Sairaala- ja päivystysverkon muutoksia on tehty hallituksen toimesta perusterveydenhuollon yöpäivystyksiin ja tiettyjen sairaaloiden erikoissairaanhoitoon. Tavoitteena …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x