Sykemittari ohjaa harjoittelun tehokkuutta

Paras tapa kehittää omaa kestävyyskuntoa on liikkua vaihtelevasti ja monipuolisesti eri sykkeillä. Sykemittari ohjaa säätämään harjoittelun sopivan tehokkaaksi omiin tavoitteisiin nähden.

Usein innostumme harjoittelemaan kuntoon nähden liian kovilla tehoilla, jolloin keho ei ehdi palautua ja väsymme. Oikotietä hyvään kuntoon ei valitettavasti ole, joten tärkeintä onkin keskittyä peruskestävyyden kehittämiseen.

Monipuolinen harjoittelu tuottaa tulosta

Paras tapa kehittää kestävyyttä on liikkua vaihtelevasti eri sykkeillä. Välillä lyhytkestoisia ja kovatehoisia, välillä pitkäkestoisia ja matalatehoisia harjoituksia. Pohjan muodostaa pitkäkestoinen, matalatehoinen peruskestävyysharjoitus oli se sitten kevyttä pyöräilyä, hölkkää tai sauvakävelyä. Kovatehoinen jumppa sopii viikko-ohjelmaan, mutta korkeintaan muutaman kerran viikossa.

Sykemittari ohjaa harjoittelua

Omaa kehoa kannattaa kuunnella ja ymmärtää, jotta kuormitus pysyy oikealla tasolla. Sykemittari on siihen oiva apuväline. On kuitenkin hyvä muistaa, että syke on yksilöllinen eli kunnon kehitystä tulee arvioida oman lepo- ja maksimisykkeen perusteella. Kun kunto kehittyy, tuttu peruslenkki kulkeekin nopeammin ja matalammalla keskisykkeellä.

Sykemittarin avulla on helppo seurata millä teholla elimistö toimii. Sykemittari on treenikaveri, joka antaa tietoa kalorinkulutuksesta ja kokonaiskuormituksesta. Se toimii aktiivisena käsijarruna kevyessä treenissä ja kannustaa ottamaan kovemmat tehot irti silloin kun on sen aika. Näin se ohjaa säätämään harjoittelun älykkäästi sopivan tehokkaaksi omiin tavoitteisiin nähden.

Katso myös

Mitä sydämen syke kertoo terveydestäsi?

Miten sydän vanhenee, kannattaako omaa sykettä seurata ja onko korkea leposyke aina merkki huonosta kunnosta? …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x