Puutaloalue Turun Linnankadun varrelle

OP-Vuokratuotto on ostanut NCC:n perustaman As Oy Turun Puulinnan koko osakekannan. Yhtiö rakennuttaa NCC:llä uusia vuokra-asuntoja Linnanfältin modernille puukerrostaloalueelle. Kaupan arvo on 16,5 miljoonaa euroa.

Kerrostalohankkeen valmistelu on käynnissä ja varsinaiset rakennustyöt alkavat lokakuussa. Yhtiöön kuuluu kaksi kerrostaloa, joihin tulee 94 korkeatasoista vuokra-asuntoa ja pihakannen alle rakennettava autohalli. Puulinna valmistuu Linnanfältin kortteliin 56 keväällä 2018. Kaavan mukaisen puukerrostalon on suunnitellut Schauman Arkkitehdit Oy, pääsuunnittelija on Niklas Kronberg.

– Olemme kolmen viimeisen vuoden aikana käynnistäneet kymmeniä asuinrakennushankkeita, mutta Turun Puulinna on OP-Vuokratuoton ensimmäinen puurakenteinen kerrostalohanke. Pitkäaikainen yhteistyö NCC:n kanssa luo vahvat edellytykset hankkeen onnistuneelle toteutukselle. Laadukkaat asunnot tulevat vastaamaan yhä kasvavaan vuokra-asuntokysyntään Turussa, rahaston salkunhoitaja Antero Tenhunen OP Kiinteistösijoitus Oy:stä sanoo.

Linnanfältti suunniteltiin vuonna 2008

Linnanfältti on 8,5 hehtaarin puutaloalue Linnankadun varrella, Merikeskus Forum Marinumia vastapäätä. Turun kaupunki järjesti alueesta Moderni puukaupunki -kilpailun vuonna 2008, jonka NCC yhteistyökumppaninsa kanssa voitti. Sen pohjalta laadittiin asemakaavamuutos. Alueella on muutamia suojeltuja rakennuksia, joten korttelin uuteen ilmeeseen kuuluu uutta ja vanhaa.

– Linnanfältin monivaiheinen kehitystyö on saatu vihdoin päätökseen ja alueen rakentaminen saadaan nyt alkuun. Olemme erityisen iloisia, että saamme olla mukana tällaisessa merkittävässä kaupunkikehityshankkeessa, jossa rakennetaan kestävän kehityksen ajatuksella, NCC Buildingin Turun aluejohtaja Esa Lehmusvuori sanoo.

Katso myös

Vuonna 2026 vastuu toimivista palovaroittimista on taloyhtiöillä

Pelastuslain uudistus tuo muutoksen, joka koskettaa myös vanhoja rakennuksia. Aiemmin palovaroittimet ovat olleet taloyhtiön vastuulla …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x