MB GLC Coupé-maasturiin hybriditeknologia

GLC Coupé 350 e 4Matic plug-in-hybridissa (PHEV) valittavat hybridikäyttötavat ovat Hybrid (bensiini- ja sähkömoottorin yhdistelmä), E-Mode (sähkövoimalla ajo), E-Save (lataustason ylläpito ajettaessa) sekä Charge (lataustason nosto ajettaessa). Käytössä on lisäksi viisi ajo-ohjelmaa: Economy, Comfort, Sport, Sport + ja räätälöitävä Individual.

Ajamista helpottaa palautteen antava kaasupoljin: sen painekohta kertoo kuljettajalle hetken, jossa bensiinimoottori käynnistyy ja auttaa näin säätämään moottoreiden käyttöä. Kuljettaja hyötyy myös voimansiirron Boost- ja Sailing- eli rullaustoiminnosta sekä optimaalisesta energian talteenotosta hidastusten ja jarrutusten aikana.

Hybridi-auton filosofia

Pienin mahdollinen polttoaineen kulutus saavutetaan kun auto on aina pysäköitäessä latauksessa eli akut pidetään hyvin varattuina.Hybridi-autot on suunniteltu pienentämään pakokaasupäästöjä siellä missä niitä eniten syntyy suhteessa ajosuoritteeseen eli kaupunkiliikenteessä. Pienin kulutus saavutetaan kun autolla ajetaan latausten välillä alle 30 km matkoja.
Sähkömoottoria käytetään rinnakkaisvoimanlähteenä kun tavoitellaan parhainta mahdollista kiihtyvyyttä.

45:55 voimanjako

Mercedes-Benz GLC Coupe on varustettu planeettapyörästöllä toteutetulla jatkuvalla 4Matic-nelivedolla. Voimanjako etu-ja taka-akseleiden kesken on kiinteä 45 % eteen ja 55 % taakse. Tällä ratkaisulla kiinteällä nelivedolla varustetun auton aliohjautumispyrkimystä liukkaissa olosuhteissa on saatu minimoitua ja auto on ajokäytökseltään liukkaissa olosuhteissa neutraali tai hieman yliohjaava.

Kolme valinnaista jousitusvaihtoehtoa

Vakiovarustukseen kuuluu teräsjousin ja kaasuiskunvaimentimin varustettu sport-jousitus. Lisävarusteena saatavassa Dynamic Body Control -jousitusvaihtoehdossa kuljettaja voi valita mieleisensä jousituksen asetuksen. Valittavissa on perusasetus Comfort tai urheilullisemmat Sport ja Sport+. Asetuksilla vaikutetaan elektronisesti säädettävien kaksitoimisten (sisään- ja ulosjousto) iskunvaimentimien toimintaan. Kolmas vaihtoehto on segmentissä ainutlaatuinen Air Body Control- ilmajousitus säätää iskunvaimennusta ja myös jousituksen jäykkyyttä yksilöllisesti jokaisen pyörän osalta. Jousitusjäykkyyden säätö tapahtuu jousituksen ilmakammioiden säiliötilavuutta muuttamalla. Ilmajousitus kykenee muuttamaan auton korkeutta, esimerkiksi moottoritienopeudella ajettaessa ajokorkeutta säädetään 15 mm alemmas. Vastaavasti jousituksen avulla auton maavaraa voidaan korottaa huonoilla tiellä liikuttaessa.

Katso myös

Mopot ja sähköiset liikkumisvälineet poliisin ja Traficomin kevätsyynissä

Poliisi valvoo ensi viikonloppuna 24.-26.5. koko maassa kaksipyöräisten ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajien ajokuntoa, suojakypärän …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x