Joulurauhaa julistamassa kansainvälisten asioiden päällikkö ja protokollapäällikkö Mika Akkanen. (Kuva: Turun kaupunki, Kari Vainio).

Turku julistaa joulurauhan 24.12 kello 12

Turku julistaa joulurauhan perinteiseen tapaan jouluaattona 24.12. Tänä vuonna julistus luetaan Vanhalla Suurtorilla ilman yleisöä. Poikkeukselliseen käytäntöön on päädytty koronan vuoksi. Myös viimeaikaiset yleiset rajoitukset estävät yleisötapahtuman järjestämisen.

Vanha Suurtori rajataan aidoin eikä yleisöllä ole pääsyä alueelle. Julistus luetaan ilman äänentoistoa, eikä se kuulu Vanhalla Suurtorilla. Turun kaupunki kehottaa kaupunkilaisia nauttimaan joulurauhan julistuksen tunnelmasta kotioloissa.

Suomeksi ja ruotsiksi luettavan joulurauhan julistuksen lukee Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen. Hän julistaa joulurauhan nyt kahdeksatta kertaa. Viittomakielen tulkkina toimii Eva Mäkinen.

Joulurauhan julistus lähetetään suorana lähetyksenä Yle 1 -kanavalla. Julistusta voi seurata myös radion välityksellä ja netin kautta. Yle kuvaa joulurauhaa myös ilmasta. Myös poliisilla saattaa olla omaa lentotoimintaa Suurtorin ja Brahenpuiston alueella. Tämän vuoksi yksityishenkilöt eivät voi turvallisesti lennättää omia dronejaan.

Tilaisuudessa esiintyvät Laivaston soittokunta, mieskuoro Laulun Ystävät ja mieskuoro Naskalit musiikkikomentajakapteeni Petri Junnan johdolla. Soittajien, kuoron, yleisradiolaisten ja kaupungin henkilökunnan osalta noudatetaan turvavälejä.

Pysyvä perinne jo 700 vuotta

Joulurauhan julistamisen perinne on jatkunut Turussa lähes katkeamattomana keskiajalta lähtien, 700 vuoden ajan. Joulurauhaa ei ole julistettu Isovihan aikana 1700-luvulla, Suomen sodan aikana 1800-luvulla, Suomen itsenäistymisvuonna 1917 eikä talvisodan vuonna 1939.

Tapahtuma on radioitu vuodesta 1935 lähtien. Televisiolähetykset aloitettiin vuonna 1983 kotimaahan ja vuodesta 1986 lähtien myös Ruotsiin.

Turun joulurauhan julistuksen ohjelma 24.12.2020

  • klo 11.57 Jumala ompi linnamme – virsi 170; 1, 4
  • klo 12.00 Turun Tuomiokirkon kello lyö 12. Alkufanfaari Marsalkan hopeatorvet marssista, säv. Artturi Rope
  • Suomen Turku julistaa joulurauhan, protokollapäällikkö Mika Akkanen
  • Maamme-laulu (1. suomi, 1. ruotsi, 2. suomi)
  • Porilaisten marssi
Brinkkalan talo, jonka parvekkeelta joulurauha julistetaan. (Kuva: Turun kaupunki, Tim Bird).

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x