Autosta tehty ”kuntosali”

Nissanin uusi GYM-painike laittaa kuljettajan hikoilemaan ratin takana, kytkemällä kaikki kuljettajaa avustavat järjestelmät pois päältä yhdellä napin painalluksella. Tarkoituksena on parantaa kuljettajien fyysistä kuntoa.

X-Trailissa ja Qashqaissa aluksi lanseerattava GYM-toiminto poistaa käytöstä teknisiä järjestelmiä ja kytkee päältä myös muun muassa ohjaustehostimen ja sähkötoimiset ikkunannostimet. Järjestelmä lisää myös kaasu-, jarru- ja kytkinpolkimien vastusta ja jäykistää vaihteensiirtoa, joten ajaminen vaatii huomattavasti enemmän fyysistä ponnistelua. Kuljettajan huhkiessa ratin takana auton järjestelmä rekisteröi poltetut kalorit ja seuraa treenin edistymistä uuden Gym And Go -sovelluksen kautta.

Eurooppalaisten autoilijoiden lihaskunto rapistunut

Idea järjestelmän kehittämiseen saatiin ruotsalaisen Luran yliopiston tutkimuksesta, joka osoitti eurooppalaisten autoilijoiden painon nousseen ja lihaskunnon rapistuneen liikenneruuhkissa vietetyn ajan lisääntymisen myötä. Tutkimus osoitti eurooppalaisten autoilijoiden kuuluvan maailman huonokuntoisimpiin.

”Suhtaudumme asiakkaiden terveyteen ja hyvinvointiin erittäin vakavasti. Kehitimme järjestelmän, joka auttaa pitämään heidät kunnossa. Myös itseohjautuvien autojen kehitys tuo lisämahdollisuuksia GYM-järjestelmälle. Tulevaisuudessa kuljettaja voi käyttää hallintalaitteita kuntosalilaitteiden tapaan auton huolehtiessa ohjauksesta. Ohjauspyörä toimii hauiskääntölaitteena ja erityisesti suunnitellut polkimet vahvistavat jalkoja”, kertoo asiakkaiden hyvinvoinnista vastaava johtaja tri P. Taka Nissanilta.

Työmatkalla voi polttaa keskimäärin 1415 kaloria viikossa

Järjestelmän kehitystyössä käännyttiin fitness-ammattilaisten puole