Poliisi tutkii Turkin suurlähetystön sotkemista

Turkin suurlähetystön rakennukseen kohdistettiin ilkivaltaa keskiviikkona 25. lokakuuta noin kello 16.30. Poliisi tutkii tapausta alustavasti vahingontekona, ja muita mahdollisia rikosnimikkeitä selvitetään.

Poliisi sai hätäkeskukselta tiedon, jonka mukaan Turkin suurlähetystöllä oli nähty savua. Poliisi ja pelastuslaitos selvittivät tilannetta paikan päällä Ullanlinnassa.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan suurlähetystöä päin heitettiin niin sanottu merkkisavu, joita käytetään muun muassa värikuulapeleissä, ja väriaineilla täytettyjä ilmapalloja, jotka sotkivat rakennuksen seinän punaisella värillä. Tekniset tutkimukset jatkuvat edelleen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

Kyseessä ei ollut räjähde. Heite ei aiheuttanut vaaraa paikallaolijoille, eikä lähetystöllä ollut tulipaloa.

Esitutkinnassa selvitetään parhaillaan epäiltyjä vahingontekoon. Silminnäkijöiden mukaan lähetystön ympäristössä liikkui ennen tekoa neljän hengen seurue, joka poistui paikalta ilkivallan jälkeen. Poliisi on myös tietoinen siitä, että aktivistiryhmä on ottanut epäillyn rikoksen nimiinsä.

Katso myös

Kirjalansalmen sillan liikkeet ovat lisääntyneet

ELY-keskus vetoaa raskaan liikenteen kuljettajia noudattamaan Kirjalansalmen sillalle asetettuja liikennerajoituksia. Sillalla on havaittu raskaiden ajoneuvojen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x