Gregory Porter & UMO Jazz Orchestra

Tämän hetken kuumimpiin jazzvokalisteihin lukeutuva Gregory Porter saapuu 40. juhlavuottaan viettävän UMOn solistiksi Helsingin Kulttuuritalolle maaliskuussa 2015.

Gregory Porter (s. 1971) on yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä, jonka tyylikäs, tunteikas ja puhutteleva laulutyyli on saanut polvilleen niin kriitikot kuin suuren yleisönkin. Nat King Colen ja Joe Williamsin kaltaisten jazzlaulun jättiläisten perinnöstä ammentava Porter yhdistelee jazzia ja soulia tavalla, joka sopii täydellisesti hänen syvälle, lämpimän rehevälle äänelleen. Seuraava suuri jazzlaulaja, tämän hetken paras ja uskomaton lahjakkuus sekä laulajana että säveltäjänä, ovat usein kuultuja määritelmiä miehestä, joka valloittaa loppuunmyytyjä saleja ympäri maailmaa.

Vuonna 2014 parhaan lauletun jazzalbumin Grammyn Liquid Spirit -levyllään pokannut Porter on ollut kovassa nosteessa aina esikoisalbuminsa Water (2010) julkaisusta lähtien. Kakkosalbumi Be Good (2012) lisäsi kierroksia ja kolmas, legendaariselle Blue Notelle vuonna 2013 tehty Liquid Spirit räjäytti pankin lopullisesti.

Gregory Porter on tehnyt aiemminkin yhteistyötä isojen jazzorkesterien, kuten newyorkilaisen Jazz at Lincoln Center Orchestran ja ruotsalaisen Bohuslän Big Bandin kanssa. Oman mausteensa UMOn ja Porterin kohtaamiseen tuovat Mikko Hassisen tätä konserttia varten tekemät sovitukset. UMO toteuttaa Porterin Suomen-vierailun yhteistyössä Yleisradion kanssa ja Kulttuuritalon konsertin lisäksi Porter ja UMO tekevät taltioinnin Yle Live: M1-studiossa -ohjelmasarjaan.

Gregory Porterin mukaan suomalainen kansanmusiikki on kuin bluesia. Grammy-palkittu jazz-muusikko vierailee parhaillaan Suomessa UMO:n ja Ylen vieraana.

Katso myös

Pörssisähkön hinta perjantaina 5. tammikuuta jopa 20-kertainen

Pörssisähkön hinta nousee perjantaina 5.1.2024 poikkeuksellisen korkealle. Sähkön tuntihinnat ovat klo 6–21 välillä halvimmillaankin arvonlisäveroineen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x