Liikkeet ostavat alle 100 tuhatta ajettuja autoja

Kuluttajat suosivat entistä enemmän bensiiniautoja ja myös vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävien autojen myynti on kasvussa. Tämä trendi näkyy selvästi myös autoliikkeiden kuluttajilta ostamissa autoissa.

Vuonna 2019 autoliikkeiden kilpailutuspalvelun kautta autoliikkeille myydyistä autoista peräti 78 prosenttia on ollut bensiinikäyttöisiä ja ainoastaan 16 prosenttia dieselkäyttöisiä.

– Käytettyjen dieseleiden myyntiajat ovat pitkittyneet ja varsinkin pienempien dieselautojen kysyntä on tällä hetkellä heikkoa, jonka seurauksena autoliikkeet ovat ymmärrettävästi vähentäneet niiden ostamista, toteaa AutoVexin toimitusjohtaja Sebastian Frick.

Myytyjen autojen keski-ikä on viisi vuotta molemmissa käyttövoimissa mutta ajokilometrit eroavat toisistaan huomattavasti. Bensiiniautot ovat vaihtaneet omistajaa keskimäärin 69 000 kilometrin kohdalla, dieselit lähes tuplasti enemmän ajettuina.

Autojen merkeistä ja malleista dieseleinä käyvät kaupaksi suuremmat autot, kuten BMW 5 -sarja ja Mercedes-Benz E -sarja. Bensiinikäyttöisissä autoissa myydyimpiä ovat pienemmät autot, kuten VW Polo ja Golf.

– Yleisellä tasolla voidaan todeta autoliikkeiden olevan eniten kiinnostuneita suorissa ostoissa alle 100 tkm ajettuihin bensiinikäyttöisiin autoihin. Kun mittarilukema ylittää 150 tkm, valtaosa alan suurista toimijoista ei ole enää kiinnostunut auton suora-ostosta, oli kyseessä mikä käyttövoima tahansa. Vaihdossa autoliikkeet ottavat kuitenkin useimmiten ilomielin vastaan auton kuin auton,  tiivistää asiakkuuspäällikkö Sebastian Aarnio.

Autoliikkeiden kilpailutuspalvelun kautta eniten myydyt autot vuonna 2019:

Top 5 bensiiniautot:

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. Honda Civic
  4. Toyota Auris (Bensiini ja Hybridi)
  5. Audi A3

Top 5 dieselautot:

  1. BMW 5-Sarja
  2. Audi A4
  3. Mercedes-Benz E
  4. Volkswagen Passat
  5. Skoda Octavia

Suomen suurimman autoliikkeiden kilpailutuspalvelun kautta tavoittaa yli 400 autoliikettä ympäri Suomen, jolloin autosta saa selville parhaan markkinahinnan. Palvelu on auton myyjälle ilmainen.

Katso myös

Vuonna 2030 lähes joka viides auto on täyssähköauto

Autoalan ennusteiden mukaan nykykehityksellä autokannassa on vuonna 2030 hieman alle 800 000 ladattavaa henkilöautoa. Näistä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x