Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén. (Kuva: Lauri Heikkinen, valtioneuvoston kanslia).

Selvitys omalääkärimallista tehdään kesän aikana

Sosiaali- ja terveysministeriö hankkii selvityksen omalääkärimallin toteuttamisesta yhdessä hoitotakuun kanssa. Selvitystyön tekee Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksikkö yhteistyössä Oulun yliopiston Elinikäisen terveyden tutkimusyksikön kanssa.

– Hyvän omalääkärikohtaisen hoidon jatkuvuuden on osoitettu olevan yhteydessä vähäisempään päivystyspalveluiden käyttöön. Hyvinvointialueiden näkökulmasta omalääkärijärjestelmä voi alentaa terveydenhuollon kokonaishintaa ja helpottaa rekrytointeja, kun lääkäreille tarjotaan mielekäs tapa tehdä töitä. Suurin hyöty tulee asukkaille, parantuneena hoidon jatkuvuutena, toteaa perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén.

Selvitystyön tavoitteena on arvioida ja kuvata, miten omalääkärimalli on mahdollista toteuttaa yhdessä hoitotakuun kanssa. Kyseessä ei ole ns. vanhan omalääkärimallin toteuttaminen, vaan nykyiseen toimintaympäristöön soveltuva malli, jolla olisi mahdollista edistää hoidon saatavuutta ja jatkuvuutta.

Tuloksena tulee esittää visio Omalääkäri 2.0 -toimintamallista tai -malleista. Malli voi olla esimerkiksi omalääkäri-omahoitaja -malli tai pienen tiimin malli.

Selvitystyössä omalääkärimallia tarkastellaan mm. suhteessa vastuutyöntekijämalliin ja vastuutiimimalliin, sote-keskuksen eri tehtäviin ja palvelumuotoihin sekä moniammatilliseen yhteistyöhön

Lisäksi tavoitteena on tarkastella erilaisia nykyisen lainsäädännön mukaisia tapoja toteuttaa omalääkärimallia ja selvittää yksityissektorin ja työterveyshuollon ja eri organisaatiomuotojen mahdollisuudet. Selvityksen on tarkoitus valmistua 15.8. mennessä.

Katso myös

Digitaalisen identiteetin lompakko tulee vuonna 2026

Valtiovarainministeriö on asettanut hankkeen ohjaamaan kansallisen digitaalisen identiteetin lompakon toteuttamista. Teknisestä toteutuksesta vastaa Digi- ja …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x