Oulun yliopistollisen sairaalan tiloja puretaan

Oulun yliopistollisen sairaalan toiminta ja tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin. Vanhojen, huonokuntoisten tilojen purkaminen mahdollistaa uudisrakennushankkeet.

OYS 2030 -rakennushanke etenee seuraavaksi vanhan keskuskeittiön ja ravintola Kotkan vanhojen tilojen purkuun sairaalan K-rakennusosassa. Sähköt ja muu talotekniikka katkaistaan kuluvalla viikolla, jonka jälkeen edetään laitteistojen purkuun. Sairaalan ulkopuolelle näkyvät, koneelliset purkutyöt aloitetaan vuodenvaihteen jälkeen. Kaikkiaan valmista on suunnitelmien mukaan huhtikuuhun 2020 mennessä.

Purettaviin tiloihin tehdyn haitta-ainekartoituksen mukaan rakenteissa on terveydelle haitallisia aineita, jonka vuoksi purkutöissä noudatetaan erityistä varovaisuutta. Työt tehdään  turvallisuus edellä siten, ettei niistä aiheudu haittaa tai vaaraa sairaalan toiminnalle, työntekijöille tai potilaille. Purkualue suojataan mahdollisten haitta-aineiden kulkeutumiselta sairaalan tiloihin.

Sairaalan keskuskeittiö ja ravintola Kotka ovat muuttaneet korvaaviin tiloihin aikaisemmin tänä syksynä. Vanhojen tilojen purkaminen mahdollistaa uudisrakennushankkeen B-talon urakan etenemisen suunnitellusti ensi vuoden puolella.

Rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa tehdään tilat ydinsairaalalle, joka käsittää vuorokauden ympäri toimivia palveluja, kuten päivystys, synnytys- ja teho-osaston sekä leikkaussalit. Päivystys, synnytys-, teho- ja leikkaustoiminnot otetaan käyttöön 2022 loppuun mennessä. Pääosin vuodeosastoja sisältävät tilat valmistuvat 2023 loppuun mennessä.

Hankkeen yhteistyökumppaniksi voi hakeutua OYS 2030 sopimukset ja hankinnat sivulla. Aliurakointia ja materiaalitoimituksia koskevat asiat käsitellään hankintaryhmässä.

Katso myös

Vuonna 2026 vastuu toimivista palovaroittimista on taloyhtiöillä

Pelastuslain uudistus tuo muutoksen, joka koskettaa myös vanhoja rakennuksia. Aiemmin palovaroittimet ovat olleet taloyhtiön vastuulla …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x