Työntekijät ja työnantajat ovat eri linjoilla palkka-avoimuudesta

Suomalaisista palkansaajista 90 prosenttia on sitä mieltä, että työpaikkailmoituksissa tulee kertoa tarjolla oleva palkka. Työnantajista vastaava osuus on 60 prosenttia.

Työntekijöistä 70 prosenttia uskoo, että palkan avoin kertominen työpaikkailmoituksessa kasvattaa hakijoiden lukumäärää. Työnantajista sitä mieltä on 37 prosenttia. 26 prosenttia työnantajista ei aio julkaista palkkoja työpaikkailmoituksissaan nyt eikä tulevaisuudessa.

90 prosenttia työntekijöistä on sitä mieltä, että työpaikkailmoituksissa tulee kertoa tarjolla oleva palkka. Työnantajien joukossa näkemys on 30 prosenttia harvinaisempi.

Työnantajista 20 prosenttia ei usko palkan julkisen kertomisen kasvattavan avoimien työpaikkojen hakijoiden määrää. Liki puolella työnantajista ei ole asiaan kantaa. 26 prosenttia työnantajista ei aio julkaista palkkoja työpaikkailmoituksissaan nyt eikä tulevaisuudessa.

Puolet työnantajista näkee mahdollisuuksia

Joka neljännellä työnantajalla on jo työtehtävän palkka mukana työpaikkailmoituksissaan. Ja toinen neljännes työnantajista on kiinnostunut lähitulevaisuudessa kokeilemaan palkan avointa ilmoittamista työpaikkailmoituksissa.

54 prosenttia suomalaisista työntekijöistä kokee, että palkkojen perusteet eivät ole selkeitä omalla työpaikalla. 66 prosenttia kokee, ettei palkoista voida keskustella työpaikalla avoimesti. Nämä selviävät viime vuoden kansallisesta Vastuullinen työnantaja -tutkimuksesta.

Palkka-avoimuus olisi erityisen tärkeää nuorille, joilla ei ole vielä käsitystä eri työtehtävien ja työpaikkojen palkkatasosta. Avoimuus myös palkkauksessa madaltaa nuorten kynnystä työelämään.

Tiedot selviävät Oikotien työntekijöille ja työnantajille tekemässä kyselyssä, johon vastasi 2572 palkansaajaa ja 77 työnantajaa.

Katso myös

Ravintola-alan yrittäjä sai yli 30 000 euron uhkasakot työnantajan velvollisuuksien laiminlyönneistä

Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, jossa ravintola-alan yrittäjä vaati työsuojeluviranomaisen tekemän päätöksen kumoamista ja 21 000 …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x