Shoppailumatkalle Helsinkiin

Helsinki on shopholistin taivas, jonka lukuisista putiikeista ja ostosparatiiseista löytyy muun muassa kansainvälisesti kiitettyä suomalaista designia moneen tarpeeseen. Maailmalla arvostetulla Marimekolla on kaupungissa useita putiikkeja. Värikkäiden ja pirteiden tuotteiden joukosta löytää niin vaatteita ja asusteita kuin kodintuotteita. Samanhenkistä maailmaa henkivät Vuokko Nurmesniemen vaatteet. Myös nuori suomalainen vaatesuunnittelu elää nyt vireää aikaa ja kaupungista löytyy paljon omaperäisiä vaatteita, joissa on joku juju. Uudemman polven muotisuunnittelijan, Samu-Jussi Kosken ajattoman hienoja shoppailu helsinki liikevaatteita voi bongata Samujin myymälässä. Kannattaa tutustua myös Ilona Hyötyläisen Miun-mallistoon, Paola Suhosen IvanaHelsinkiin ja Tiia Vanhatapion vaatteisiin.

Lumi Accessoriesin liikkeissä laukkuja on kaikissa sateenkaaren väreissä ja mieluisinta on melkein mahdotonta valita. Lumin uusin liike löytyy Senaatintorin kupeesta Torikortteleista, jonne monet designbrändit ovat avanneet omat puotinsa.

Suomalaisen designin suuret nimet Iittala, Arabia, Artek ja Finlayson ovat myös asettautuneet keskustaan Esplanadille. Moni ostaa tuliaiseksi suomalaista taidelasia, Fiskarsin legendaariset oranssit sakset tai Alvar Aallon maljakon. Laaja kattaus suomalaisia designtuotteita löytyy myös Designkortteli -alueelta sekä Design Forum Finlandin yhteydessä olevasta Shopista. Taito Shop Helskyssä voi tutustua suomalaisiin kädentaitoihin, ja ihastella esimerkiksi kauniita maakuntalapasia, muhkeita huopia tai pellavaliinoja.

Monta kärpästä yhdellä iskulla saa suuntaamalla ostoskeskukseen. Kampin ja Foorumin ostoskeskukset ihan keskustassa tarjoavat moderneja kauppoja ja ravintoloita kohtuuhintaan, Torikortteleissa sijaitsevassa Kiseleffin talossa on shoppailu helsinki pariskuntapaljon pieniä putiikkeja sekä käsityöläisliikkeitä ja Galleria Esplanadesta löydät monia kansainvälisiä brändejä. Kluuvin ostoskeskukseen on sijoittunut useita vaateputiikkeja. Jos maltat lähteä kauemmaksi, Itäkeskuksessa sijaitsee Pohjoismaiden suurin ostoskeskus. Helsingin tavarataloista legendaarisin on Stockmann, josta löydät monipuolisen kattauksen tavaroita kirjoista ja vaatteista sisustustavaroihin, elektroniikkaan ja kosmetiikkaan. Hyviä ostoskatuja ovat Aleksanterinkatu, joka alkaa Stockmannilta, Eerikinkatu, Fredrikinkatu, Uudenmaankatu ja Esplanadi.

Ruokatuliaisia kannattaa hakea esimerkiksi Eat & Joy Maatilatorilta, joka tarjoaa lukuisien pientuottajien herkkuja, luomutuotteita ja lähiruokaa.  Mukavia Shoppailu helsinki hietaniemiherkkujen shoppailupaikkoja ovat kauppahallit Hakaniemessä ja Hietaniemessä. Kauppatorilla ja Hakaniemen torilla voi tehdä mukavia löytöjä, kojuissa myydään perinteisten toriherkkujen lisäksi myös käsitöitä ja matkamuistoja. Kirpputorien ystävän ykköskohde on kesäkaudella Hietaniemen kirpputori. Siellä paikalliset myyvät kaikkea kodin koriste-esineistä vaatteisiin ja huonekaluihin.

Visit Helsinki

Katso myös

Hyvinvointialueille ei uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025

Yksikään hyvinvointialue ei saa uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025. Hyvinvointialueet voivat kuitenkin jatkaa aiempia investointihankkeita normaalisti, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x