Tartuntatautilain lähikontaktin määritelmä muuttui

Tartuntatautilain määräaikaisten säännösten voimassaoloa jatketaan 31.12.2021 saakka. Säännökset koskevat covid-19-epidemian leviämisen ehkäisemiseksi välttämättömiä hygieniavelvoitteita, rajoitustoimenpiteitä sekä näiden valvontaa ravitsemisliikkeissä, henkilöliikenteessä ja muissa palveluissa.

Väliaikaisten pykälien voimassaolon jatkamisella varmistetaan, että covid-19-epidemiatilanteen huonontuessa on myös kesäkuun jälkeen mahdollista ryhtyä oikea-aikaisesti nopeisiin, tehokkaisiin ja välttämättömiin toimiin epidemian uudelleen leviämisen ehkäisemiseksi.

Sisällöllinen muutos lähikontaktin määritelmään

Tartuntatautilain pykälät koskevat ravitsemisliikkeitä koskevia rajoituksia, yleistä hygieniavelvoitetta, henkilöliikenteessä noudatettavia hygieniavelvoitteita, matkustajamäärän rajoittamista, tilojen väliaikaista sulkemista asiakkailta ja osallistujilta sekä suunnitelmaa koronan leviämisen ehkäisemiseksi. Lisäksi pykälät koskevat tarkastuksia, määräyksiä ja pakkokeinoja, toimivaltaista viranomaista sekä tiedonsaantioikeutta ja päätösten toimeenpanoa.

Ainoa sisällöllinen muutos tuli lähikontaktin määritelmään, joka koskee jatkossa vain sisätiloja 1.6. alkaen. Sitä muutetaan siten, että lähikontaktin määritelmässä kahden metrin etäisyys koskee jatkossa vain sisätiloja. Lähikontaktilla tarkoitetaan oleskelua sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä muista ihmisistä yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia muiden kanssa.

Muutoksen myötä erilaisten ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien sekä urheilu- ja liikuntapalvelujen järjestäminen on nykyistä helpompaa. Samalla järjestämistä koskevien velvoitteiden valvominen helpottuu.

Katso myös

Kotien tulipalot alkavat yleensä keittiöstä

Yleisin syy keittiössä alkaviin tulipaloihin on se, että liedellä tai sen lähellä on esineitä, jotka …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x