Tampereen Koskikeskus saa katolleen mehiläisiä

Kauppakeskus Koskikeskus saa katolleen kaksi mehiläispesää, jotka sijoitetaan keskuksen katolle Tammerkoski-näkymin. Koskikeskus on jo neljäs kauppakeskus Suomessa, jonka katolla pörrää mehiläisiä. Ahkerat vuokralaiset keräävät kesäisin hunajaa satoja kiloja.

Mehiläisiä on ollut jo muutaman vuoden kauppakeskus Isossa Omenassa, Myyrmannissa ja IsoKristiinassa. Suomessa Citycon on edelläkävijöitä mehiläistarhaajien kanssa tehtävässä yhteistyössä, joka hyödyttää paikallista biodiversiteettiä, sillä mehiläisillä ja muilla pölyttäjähyönteisillä on suuri merkitys luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisessä myös kaupunkiympäristössä.

Hunajasatoa kertyy keskuksissa yhteensä satoja kiloja, ja se käytetään yleensä paikallisesti kauppakeskuksen kahviloissa ja ravintoloissa. Ympäristöolosuhteet vaikuttavat voimakkaasti hunajan makuun ja ulkonäköön.

– Suomessa jopa rakennetussa ympäristössä on paljon vehreyttä, puita ja pensaita, jotka kukkivat koko kasvukauden. Eri lajeja kukkii eri alueilla, ja tämän voi maistaa myös hunajasta. Huomasimme makuerot testissä, jossa vertasimme Ison Omenan ja Myyrmannin ympäristöstä kerättyä hunajaa, kertoo idean isä, Cityconin kiinteistöpäällikkö Thomas Stenius.

Kauppakeskusmehiläiset myös talvehtivat keskuksen katolla. Kesäisin mehiläishoitaja vierailee viikoittain tarkistamassa mehiläispesät, mutta talvella huoltotarve vähenee, ja pesän päälle asetetaan kangashuppu, joka suojaa pesää lumimyrskyiltä ja linnuilta.

Koskikeskuksen katolle muuttavat mehiläiset tulevat Pinsiöstä Riitta ja Juha Salon Kielorinteen Hunaja -mehiläistarhasta. Kesän hunajasadolle on jo katsottu Koskikeskuksessa käyttötarkoitus.

– Hunaja lahjoitetaan Koskikeskuksen kahviloille ja ravintoloille, joissa asiakkaat pääsevät makeuttamaan teensä keskuksen omien mehiläisten keräämällä hunajalla, lupaa Koskikeskuksen keskuspäällikkö Reeta Thure.

Katso myös

Turku purkaa käytöstä poistettuja koulu- ja päiväkotirakennuksia

Turun kaupunki investoi vahvasti tulevina vuosina koulujen ja päiväkotien uudisrakennuksiin. Kuluvan talven aikana kaupunki purkaa …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x