Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari. (kuva: Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia).

Hävittäjähankinnoista työtä ja toimeentuloa Suomeen

Suomen hävittäjähankintaan liittyvällä teollisella yhteistyöllä luodaan suomalaiselle teollisuudelle uutta merkittävää teknologista osaamista.

Tarjouksen teollisen yhteistyön välitön ja välillinen kotimainen työllisyysvaikutus on yhteensä noin 6000 henkilötyövuotta.

– Hankinta tuo uusia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille teollisen yhteistyön kautta, ja syventää sitä kautta myös kauppasuhteitamme Yhdysvaltojen kanssa, kommentoi hankintaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

– Teollisen yhteistyön ratkaisu luo huoltovarmuuden näkökulmasta vakuuttavaa osaamista kotimaiseen teollisuuteen, ja on kansantaloudellisesti merkittävä. Hankinnan tuomat työpaikat ja toimeentulo ovat myös tervetulleita hankinnan sivutuotteita, kommentoi teollisesta yhteistyöstä vastaava työministeri Tuula Haatainen.

Teollinen yhteistyö koostuu sekä suorasta että epäsuorasta yhteistyöstä. Suora teollinen yhteistyö kohdistuu suoraan hankittavaan hävittäjään, kun taas epäsuora teollinen yhteistyön kohteena on valtion keskeisten turvallisuusetujen kannalta tärkeän teknologian ja osaamisen siirto Suomen puolustus- ja turvallisuusteollisuudelle.

Keskeisimmät teollisen yhteistyön projektit ovat laajamittainen F-35-eturunkojen valmistaminen Suomessa myös muille käyttäjille, rakennekomponenttien tuotanto sekä laitteiden testaus- ja huoltokyky. Lisäksi Suomeen tarjotaan moottoreiden loppukokoonpanoprojektia Ilmavoimien koneisiin.

– Pitkällä aikavälillä toteutettava hankinta tarkoittaa, että mittavalle joukolle suomalaisyrityksiä avautuu ovi Yhdysvaltojen markkinoille sekä erinomainen tilaisuus tarjota osaamistaan. Työllisyys- ja elinvoimavaikutukset tulevat näkymään eri puolilla Suomea, elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoo.

Katso myös

Sisäministeriö valmistelee itärajalle rajavartiolain mukaisia rajoitustoimia

Hallituspuolueiden kesken on sovittu, että sisäministeriö valmistelee rajavartiolain 16 §:n mukaisista rajoitustoimista esityksen valtioneuvoston istuntoon. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x