Suosituimmat Google-haut

Suomessa tehdään vuoden aikana yli 10 miljardia hakua. Kansainvälisesti kaikista hauista jo yli puolet tehdään mobiilisti. Sanni nousi sekä haetuimpien että trendaavimpien henkilöiden listalle. Sote, isis ja yhteiskuntasopimus puhuttavat. Ruokapöytään katetaan kukkakaalipitsaa ja siemennäkkäriä.

– Hakua voi pitää maan suurimpana kuluttajabarometrinä joka kertoo mikä meitä suomalaisia kiinnostaa. Haut ovat yhä enemmän sidottuina tiettyyn hetkeen ja kuluttajan arkiseen tarpeeseen. Mobiili on tärkein väline juuri sillä hetkellä, kun haluamme oppia, löytää, tehdä tai ostaa jotain. Kosketamme puhelinta keskimäärin 150 kertaa päivässä ja sen myötä oletus on, että vastaus tulee välittömästi. Kansainvälisesti Googlen hauista jo yli puolet tehdään mobiilisti. Tämä kertoo siitä, miten kuluttajakäyttäytyminen monimuotoistuu jatkuvana trendinä, sanoo Googlen operatiivisesta toiminnasta vastaava johtaja Hanna Kivelä.

“Googlen haetuimmat” sisältää kahdenlaisia listauksia – haetuimmat ja trendaavimmat. Haetuimmat-lista on järjestetty hakumäärien mukaan. Trendaavimmat-listat sisältävät nopeimmin nousseet haut eli ne hakusanat jotka ovat kasvattaneet suhteellisesti eniten hakuja edelliseen vuoteen verrattuna. Siinä missä haetuimpien sanojen listat muuttuvat hitaammin, listat nopeimmin nousseista sanoista kuvaavat vuoden puheenaiheiksi nousseita ilmiöitä.

Yhteiskunnalliset puheenaiheet näkyivät suomalaisten tekemissä hauissa. Suomalaisia askarruttavat niin sote ja yhteiskuntasopimus kuin isisi ja je suis charlie. Etsittyjä aiheita ovat myös omakanta, kansalaisaloite sekä Sipilän puhe. Trendaavien henkilöiden listalla on myös kolme poliitikkoa, Sipilä, Immonen ja Kankaanniemi.

Hakuja tehdään usein aiheista joita ei aina kehtaa muilta kysyä, kuten miten tehdään lapsia, fritsu, kielari, poikavauva tai kuinka kertoa raskaudesta vanhemmille.

Haetuimpien henkilöiden listalla ykköspaikkaa pitää edelleen Robin. Uutena listalle nousivat Sanni, Venla Savikuja, Antti Tuisku, Isac Elliot ja Jari Sillanpää. Trendaavimpien henkilöiden listalla olivat esimerkiksi Minna Turunen ja Sanni .

Ruoanlaitossa trendikkäintä tänä vuonna on siemennäkkäri, kukkakaalipitsa, lehtikaalikeitto, naked cake ja peltilihapiirakka.

Suosituimpia hakuja listattiin 21 kategoriassa viihteestä urheiluun ja taloudesta yhteiskuntaan.

Maailmanlaajuisia listoja voi tarkastella osoitteessa www.google.com/trends/2015. Suosituimpia hakuja voi tarkastella myös kesken vuotta kaikille avoimella ja ilmaisella työkalulla Google Trends osoitteessa http://www.google.fi/trends/

Katso myös

juoko kissa

Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Kissa on alun perin aavikkoeläin, joka sai tarvitsemansa nesteen ruoasta. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x