Vain kourallinen pelinkehittäjistä menestyy

Vuonna 2016 virtuaalitodellisuus on askeleen lähempänä kuluttajien arkea. Kierrätettävien älypuhelimien markkina kasvaa 17 miljardiin dollariin. Pelejä pelataan yhä useammin mobiililla. Maailman kymmenistä tuhansista pelikehittäjistä vain pari sataa menestyy.

Deloitte ennustaa, että vuonna 2016 mobiililaitteista tulee ensimmäistä kertaa markkinoiden johtava pelialusta liikevaihdoltaan. Mobiililaitteilla eli älypuhelimella tai tabletilla pelatuista peleistä kertyy liikevaihtoa maailmanlaajuisesti noin 35 miljardia dollaria, yli 20 % enemmän kuin vuonna 2015.

– Vaikka mobiilipelimarkkinan tulevaisuus kokonaisuudessaan näyttää valoisalta, näkymät yksittäisille pelinkehittäjille eivät välttämättä ole niin suotuisat. Vuosittain kymmenet tuhannet eri pelinkehittäjät julkaisevat omia mobiilipelejään, mutta ennustuksemme mukaan globaalisti vain noin 200 eri peliyritystä ylittää miljoonan dollarin liikevaihdon vuonna 2016, kertoo Deloitten teknologia, media ja telekommunikaatio -toimialasta vastaava osakas Jukka-Petteri Suortti.

Virtuaalitodellisuus vielä liian kallista kuluttajille

Vuonna 2016 virtuaalitodellisuusmarkkina yltää ensi kertaa miljardiin dollariin. VR (virtual reality) -laitteistojen myynnin ennustetaan yltävän noin 700 miljoonan dollariin ja sisällön myynnin 300 miljoonaan dollariin. Vielä tänä vuonna suurin osa kaupallisesta toiminnasta keskittyy videopeleihin, mutta tulevaisuudessa virtuaalitodellisuus voi olla läsnä mitä erilaisimmissa tilanteissa.

– Virtuaalitodellisuus on loistava esimerkki siitä mitä kaikkea teknologia tänä päivänä mahdollistaa. VR-teknologialla pääset hetkessä tutustumaan esimerkiksi ulkoavaruuteen omalta kotisohvaltasi. Teknologia-alan tapahtumissa virtuaalitodellisuus on herättänyt paljon innostusta. Toisaalta innostus perustuu vain muutaman minuutin kokeiluun, eikä se siten anna tarkkaa kuvaa kuluttajamarkkinoiden tulevasta kysynnästä, huomauttaa Suortti.

Käytetyt älypuhelimet – uusi 17 miljardin dollarin markkina

Kuluvana vuonna myydään yli 1,6 miljardia älypuhelinta. Monet niistä myydään kuluttajille, jotka päivittävät älypuhelintaan uuteen. Älypuhelimien aktiivinen päivitystahti luo mahdollisuuden myös käytettyjen puhelimien jälleenmyynnille. Ennusteemme mukaan vuonna 2016 kuluttajat ympäri maailman myyvät yhteensä noin 120 miljoonaa käytettyä älypuhelinta, mikä on jopa 40 miljoonaa puhelinta enemmän kuin vuonna 2015.

Kymmenesosa premium-älypuhelimista (arvoltaan yli 500 dollaria) kiertää elinkaarensa aikana 3-4 omistajan kautta. Lähes puolet käytetyistä älypuhelimista annetaan vaihdossa uutta puhelinta ostaessa ja toisen puolen kuluttajat myyvät itse.

– Käytettyjen älypuhelimien markkina kasvaa keskimäärin noin 4-5 kertaa nopeammin kuin älypuhelinmarkkina yleisesti. Arvioidemme mukaan käytetyn älypuhelimen keskihinta on tänä vuonna noin 140 dollaria eli markkina kokonaisuudessaan on arvoltaan huimat 17 miljardia dollaria. Lähes 25 kertaa suurempi kuin VR-laitteiston markkinat, kertoo Suortti.

Tiedot käyvät ilmi TMT Predictions 2016 -selvityksestä. TMT Predictions on Deloitten globaali vuosittainen tutkimus, joka luotaa teknologia-, media- ja telekommunikaatioalan kehitystrendejä ja tulevaisuudennäkymiä.

Katso myös

juoko kissa

Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Kissa on alun perin aavikkoeläin, joka sai tarvitsemansa nesteen ruoasta. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x