Apulannan Tivoli -kappaleen syntytarina

Apulannan uunituoreen Tivoli -kappaleen syntytarina ei ole aivan tavallinen. Kappaleen on sanoittanut 22-vuotias turkulainen Jami Salminen, joka voitti Apulannan ja Veikkauksen järjestämän kansainvälisestikin ainutlaatuisen sanoituskisan.

Kilpailu järjestettiin helmi–toukokuussa yhteistyössä Nuori Kulttuuri Sounds -tapahtumien kanssa. Kilpailuun saatiin yli tuhat sanoitusehdotusta, joista Apulanta valitsi voittajan.

Apulantakin ponnisti alkuun Nuori Kulttuuri -tapahtumasta

Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen kertoivat keväällä kilpailun käynnistyessä, kuinka tärkeitä nuorten hyvinvointi ja tietenkin musiikki ovat heidän bändilleen.

– Suomalaisten Veikkauksen peleihin laittamilla euroilla tuetaan monia meille kaikille tärkeitä juttuja, kuten nuorten musiikkiprojekteja, nuorisotiloja, bändikämppiä, festareita sekä rahoitetaan nuorisotyötä. Sitä tekee muun muassa Nuori Kulttuuri -säätiö, jonka järjestämässä taidetapahtumassa mekin soitettiin se tärkeä keikka vuonna 1993.

– Nuorista löytyy uskomaton määrä kykyä tehdä mitä vain, ja tämä sanoituskilpailun yhteistyö oli siitä konkreettinen ja hieno osoitus.

– Meillä ei ole tiedossa, että tällaista yhteistyötä olisi aiemmin tehty. Nuoren voittajan sanoitus julkaistaan nyt ensi kertaa osana tunnetun artistin tai bändin taiteellista tuotantoa. Yli tuhat sanoitusta on hieno osoitus siitä, että luovia ja aktiivisia nuoria on ympäri maata, kertoo kehityspäällikkö Krista Huovinen Veikkauksesta.

”Soihdut roihuten saavutte uudestaan. Silti sanotte tulleenne auttamaan. Apua pyydä en, tiedän mitä mä tarvitsen.”, sanoilla alkaa Jami Salmisen sanoitus, joka sai Apulannan kappaleena nimen Tivoli. Salminen osallistui kilpailuun kolmella sanoituksella.

– Tivolin sanoitus sai alkunsa omasta elämäntilanteestani, kun työt lähtivät alta. Olen kirjoittanut jonkun verran pöytälaatikkoon aiemmin, ja kyllähän kaikki kappaleet tavalla tai toisella omiin kokemuksiin liittyvät. Kuullessani voitosta, mietin ihan ensimmäiseksi, koska herään unesta, nuori sanoittaja kertoo.

Paljon tekstejä jotka ansaitsisivat tulla levytetyksi

Apulannalla oli täysi työ seuloa yli tuhannen kilpailusanoituksen joukosta se helmi, josta bändi tekee sinkkubiisin.

– Valinta ei ollut helppo, sillä emme osanneet odottaa näin runsasta osallistujamäärää. Joukossa oli paljon tekstejä, jotka ansaitsisivat tulla levytetyksi. Siksi päätimme voittajasanoituksen lisäksi antaa kaksi kunniamainintaa, Virpi Leinoselle ja Satu Perkkiölle, joiden sanoitukset olivat uskomattoman koskettavia ja sielukkaita. En tiedä kertooko se meidän yhtyeestä vai jengin nykytilasta, mutta tekstit olivat pääpiirteittäin melko synkkiä. Jos ei muuta, niin ainakin täytyy toivoa, että kisalla oli terapeuttinen vaikutus, Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki kertoo.

Kilpailun tuloksena syntynyt Apulannan uusi kappale ”Tivoli”. Kappale julkaistaan digitaalisissa kaupoissa tänään lauantaina 18.7. kautta maan.
Säv. Toni Wirtanen, San. Jami Salminen, Sov. Apulanta C&P Apulanta Oy 2015

Kuuntele Tivoli-biisi tästä

Toni Wirtanen (laulu,kitara), Sipe Santapukki (rummut) sekä kesällä 2014 riveihin liittynyt Ville mäkinen (basso).
Kesällä 2014 riveihin liittynyt Ville mäkinen (basso), Toni Wirtanen (laulu,kitara), Sipe Santapukki (rummut)

Katso myös

Lääkkeiden säilyvyys heikentyy kuumassa

Valtaosa lääkkeistä tulisi säilyttää huoneenlämmössä eli vähintään alle 25 asteessa. Liian kuumassa tablettien ulkonäkö ei …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x