Citroen M Concept – Meharin jälkeläinen

Citroën C4 Cactus M-konseptiauton henkinen edeltäjä on Citroën Mehari, joka oli tuotannossa peräti 21 vuotta (1968 – 1988). Maastoseikkailuja ajatellen tuotannossa oli myös nelivetoinen Mehari 4×4, joita tuotettiin vuosien 1979 – 1983 välillä. Citroën Meharin etuvetoisia malleja vietiin myös USA:n markkinoille. Kaiken kaikkiaan 20 vuoden aikana valmistettiin yhteensä 144 953 Citroën Meharia.

Citroën esittelee Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä Méhari-mallin inspiroiman konseptiauton, Citroën C4 Cactus M:n. C4 Cactus -mallin maastoversioksi kuvaillun uuden konseptiauton ilme on reipas ja iloinen. Concept M on Citroënin elämäntyyliä korostava vapaa-ajan automalli. Kaikenlaiseen maastoon ja kaikkiin tilanteisiin sopiva konseptiauto kuvastaa hyvinvointia, vapautta ja lähtemisen helppoutta.

M Concept näyttää siltä, että se soveltuu millaiseen maastoon tahansa. Se muistuttaa muotokieleltään selvästi Shanghaissa viime huhtikuussa esiteltyä Citroën Aircross -konseptiautoa. Lokasuojien muotoilu tekee auton ilmeestä kompaktin ja vankan. Suorempi tuulilasi, korotettu kori ja kookkaampi renkaiden halkaisija korostavat mallin soveltuvuutta vapaa-aikaan. Auton muotoilu tuo mieleen maineikkaan Méhari-mallin, joka oli myös kaikenlaisiin maastoihin sopiva auto. Mallin ohjaamo on täysin avoin. Matkustajat kulkevat takapenkille kiipeämällä korin reunan yli sivusta takaosan astinlautaa apuna käyttäen.

Auton sisätiloissa on käytetty ulkoilmaharrastuksiin sopivia teknisiä materiaaleja. Matkustamon voi huuhdella vedellä jalkatilassa sijaitsevien poistoaukkojen ansiosta. Surffihenkiset istuimet on päällystetty kirkkaanvärisellä neopreenikankaalla. Kaikki on suunniteltu helppokäyttöisyyttä ajatellen. Konseptiauto on moderni versio Méhari-mallin muotoilun taustalla olleista arvoista. Nämä arvot liittyvät ajomukavuuteen, hyvinvointiin ja vapaa-aikaan.

Citroën C4 Cactus M on suunniteltu maastoajoon niin, että sillä on helppo lähteä tutkimusretkille. Kaikki on suunniteltu rentoa matkantekoa ajatellen harrastuksesta, säästä tai tieolosuhteista riippumatta. Grip Control -toiminto optimoi pidon maastosta riippumatta parantaen ajomukavuutta. Malli luo tunteen vapaudesta mukautuvan ohjaamon taittovuoteen ja teltaksi muuntuvan katon avulla. Innovatiivisen täyttöjärjestelmän avulla täyttyvä katto myös suojaa matkustajia sateella.

Tekniikka on lainaa suoraan C4 Cactuksesta. Moottorina on 81 kW kehittävä kolmisylinterinen 1,2-litrainen, jonka jatkeena on kuusivaihteinen automaatti.
Tekniikka on lainaa suoraan C4 Cactuksesta. Moottorina on 81 kW kehittävä kolmisylinterinen 1,2-litrainen, jonka jatkeena on kuusivaihteinen automaatti.

 

 

Katso myös

Poliisi tapasi pikkujoululiikenteestä lähes sata rattijuopumuksesta epäiltyä

Rattijuopumuksesta epäiltyjä henkilöitä jäi kiinni lähes sata, kun poliisi valvoi pikkujoululiikennettä tehostetusti koko maassa 24.–26.11.2023. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x