Tiger Woods on ansainnut yli 1,3 miljardia dollaria

Tiger Woods on urallaan murskannut yhden jos toisenkin ennätyksen. Urheilijoiden taloudenpitoa vuosikausia seuranneen ja listanneen talouslehti Forbesin mukaan Woods on maailman kaikkien aikojen parhaiten tienannut urheilija puhkaisten miljardin dollarin rajan historian ensimmäisenä urheilijana.

Kaikki tulot mittaavan rahalistan ykkönen on edelleen Tiger Woods. Woods on tienannut urallaan palkintorahoina 88 miljoonaa euroa. Lisäksi muhkeat sponsorisopimukset ovat tuoneet rahaa 867 miljoonan euron edestä. Kaikkiaan uransa aikana hän on tienannut 1,3 miljardia dollaria!

Phil Mickelson on edelleen listan kakkonen ja Rory McIlroy kolmonen. Tulot ovat hieman yli ja hieman ali 50 miljoonaa, mutta McIlroy pelitienestit ovat peräti 14 miljoonaa dollaria. AinoastaanBilly Horschel on tienannut pelaamalla enemmän ja se johtuu FedEx Cupin voitosta. Naisia listalle on mahtunut kolme: Stacy Lewis, Michelle Wieja Paula Creamer. Heidän kokonaisansionsa ovat 5–6 miljoonan paikkeilla. Listalta löytyvät edelleen muun muassa golflegendat Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Gary Player ja Greg Norman.

Forbes on jälleen julkaissut tiedot vuoden 2014 parhaiten tienanneista urheilijoista. Mukana summassa ovat mukana sekä palkka, mahdolliset bonukset että sponsorodiilien tuomat tulot, jotka monesti ovatkin usean urheilijan kohdalla ylivoimaisesti se tärkein tulonlähde. Summista ei olla vähennetty veroja eikä esimerkiksi pelaaja-agenttien maksuja.

Listan ensimmäisenä on nyrkkeilijä Floyd Mayweather huimilla 105 miljoonan dollarin tuloillaan. Hänen urakkansa kehässä kestivät vuonna 2014 yhteensä 72 minuuttia. Hän ainoa urhelija Tiger Woodsin lisäksi, jonka vuosiansiot ovat olleet päälle 100 miljoonaa. Floydin lisänimi on ”Money”, eikä hän todellakaan arkaile esitellä dollarinippujaan. Mikäli suoritetaan inflaatiokorjaus, niin 100 miljoonan vuositulot ovat saavuttaneet myös Michael Jordan, Mike Tyson sekä Michael Schumacher.

Toisena listalla on Real Madridin tähtipelaaja Cristiano Ronaldo 80 miljoonan dollarin tuloilla. Yhteensä 100 joukosta löytyy 15 jalkapalloilijaa. Kolmantena NBA:n megatähti LeBron James, jonka 72,3 miljoonan dollarin tuloista jopa yli 50 miljoonaa tuli yhteistyökumppaneilta, kuten Nike, McDonalds, Coca-Cola sekä useita muita. Neljäntenä listalla on Barcelonaa edustava Lionel Messi 64,7 miljoonan dollarin tuloilla. Viidentenä on maailman tunnetuin koripalloilija Kobe Bryant 61,5 miljoonan dollarin tuloilla. Bryantin Lakersilta saatu palkka on lajissa selkeästi suurin 30,5 miljoonaa dollaria.

Kuudentena listalla tulee ensimmäinen golfari. Tiger Woodsin tulot 2014 olivat huikeat 61,2 miljoonaa dollaria, kun huomioi että voittorahoja tästä oli ainoastaan 6,2 miljoonaa. Silti Woodsin tulot kokivat merkittävän kolauksen, kun pelifirma Electronic Arts päätti, etteivät he jatka yhteistyötä Tigerin kanssa. Tennistähti Roger Federer löytyy sijalta seitsemän 56,2 miljoonan tuloilla, joista yhteistyödiilien (Nike, Rolex, Credit Suisse jne.) osuus oli muhkeat 52 miljoonaa.

Listan seuraavat nimet 8-15 olivat:

8. Phil Mickelson (53,2)

9. Rafael Nadal (44,5)

10. Matt Ryan (43,8)

11. Manny Pacquiao (41,8)

12. Zlatan Ibrahimovic (40,4)

13. Derrick Rose (36,6)

14. Gareth Bale (36,4)

15. Radamel Falcao (35,4)

Parhaiten tienannut Formula 1 -kuljettaja Lewis Hamilton löytyy 19. sijalta 32 miljoonan tuloilla. Parhaiten tienannut naisurheilija oli Maria Sharapova, jonka 24,4 miljoonan dollarin tuloista vain 2,4 miljoonaa tuli palkintorahoista. Naistennispelaajista myös Li Na tienasi muhkeat 23,6 miljoonaa sekä Serena Williams 22 miljoonaa dollaria.

Parhaiten tienannut yleisurheilija ei varmasti tule yllätyksenä. Usain Boltin vuosiansiot olivat 23,2 miljoonaa dollaria, josta valtaosa 23 miljoonaa tuli yhteistyökumppaneilta, joista selkeästi tärkein on Puma, joka maksaa Boltille 10 miljoonaa per vuosi.

golf photo

Katso myös

Masennuksesta annetaan yleisesti harhaanjohtavaa tietoa

Ihmisille tarjotaan yleisesti harhaanjohtavaa tietoa masennuksesta, kertoo Turun yliopiston ja Taideyliopiston tuore tutkimus. Tutkijoiden mukaan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x