Poliisi selvitti petossarjan Rovaniemellä

Rovaniemeläinen mieskaksikko tehtaili verkkoalustoilla myyntipetoksia eri puolilla maata. Yhteensä 52 rikosnimikkeen kokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan huhtikuun lopussa.

Rovaniemellä asuva mieskaksikko tehtaili eri alustoilla myyntipetoksia syyskuusta 2022 marraskuulle 2023. Kaksikko julkaisi ilmoituksia, joissa kertoi myyvänsä esimerkiksi pelikonsoleita, kameroita, puhelimia ja vaatteita. Ilmoituksia julkaistiin muun muassa Tori.fi ja Facebook Marketplace -myyntialustoilla. Ostaja maksoi tuotteen tilisiirrolla tai MobilePay -sovelluksella, jonka jälkeen epäillyt lopettivat yhteydenpidon ja poistivat ilmoituksen toimittamatta tuotetta. Yksittäisen tuotteen hinta vaihteli kymmenistä euroista pariin sataan euroon.

– Kyseinen rikostyyppi on valitettavan yleinen. Tekijät laativat myynti-ilmoituksia eri alustoille, ottavat ostajalta rahat ja katoavat tavoittamattomiin. Koko tuotetta ei välttämättä ole ollut edes olemassa. Nettialustoilla kauppoja tehdessä on hyvä pitää mielessä, että kaikki eivät ole liikkeellä vilpittömällä mielellä, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarno Auvinen Lapin poliisilaitokselta. – Tämän kaltaiset rikokset myös työllistävät poliisin rikostutkintaa merkittävästi.

Kokonaisuudessa on tehty yhteensä 52 petosta, joiden rikoshyöty on yli 5700 euroa. Asianomistajat asuvat eri puolilla Suomea.

Sarjan esitutkinta on kestänyt useita kuukausia ja se on siirtynyt syyteharkintaan huhtikuun lopussa.

Katso myös

Turun Pernossa tapahtunutta puukotusta tutkitaan kahtena murhan yrityksenä

Turun Pernossa toukokuun alkupuolella tapahtuneen väkivallanteon esitutkinta on edennyt. Tilanteessa kahta aikuista miestä lyötiin teräaseella …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x