Iso-Britanniasta tilattava tavara on tullattava

Iso-Britanniasta tulee vuodenvaihteen jälkeen EU:n ulkopuolinen maa. Jos tilaa tavaraa Britanniasta 1.1.2021 alkaen on ne tullattava, ja tuotteista on maksettava mahdolliset verot ja tullimaksut. 

Karkea nyrkkisääntö on, että tullaus nostaa tilauksen hintaa noin 30 prosenttia. Jos lähetyksen tavaroiden arvo ylittää 22 euroa, lähetys pitää tullata, ja siitä on maksettava arvonlisävero. Poikkeuksena ovat alkoholi, alkoholijuomat, tupakkatuotteet, hajuvedet ja eau de toilette -tuotteet, jotka on tullattava aina. Arvonlisäveron lisäksi mahdollinen tullimaksu kannetaan vain silloin, kun lähetyksen arvo on yli 150 euroa. Tullimaksun ja veron määräytymisessä ratkaisevaa on mistä maasta tavara toimitetaan, ei verkkokaupan sijaintimaa.

Jos tavara toimitetaan EU-maasta, ja se on EU:ssa valmistettu tai sinne tullattu, niin lähetystä ei tullata, eikä siitä makseta Tullille tullimaksua ja arvonlisäveroa. Erityistapauksena Pohjois-Irlannin kanssa sovelletaan EU:n tullilainsäädäntöä eli sitä kohdellaan kuin mitä tahansa muuta EU-maata. Jos tavara toimitetaan Pohjois-Irlannista, niin lähetystä ei tullata.

Myös alle 22 euron lähetykset EU:n ulkopuolelta on tullattava 1.7.2021 jälkeen ja niistä on maksettava arvonlisävero.

Katso myös

juoko kissa

Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Kissa on alun perin aavikkoeläin, joka sai tarvitsemansa nesteen ruoasta. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
Kotimaassa on kaikki
Kotimaassa on kaikki
3 years ago

Mitä siitä. Ei sieltä ole edes mitään ostettavaa.

1
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x