Made in Uusikaupunki Mercedes

Suomesta viedään enemmän uusia autoja maailmalle kuin mitä Suomeen tuodaan. Mercedes-Benzit ovat siivittäneet paitsi merkkimyynnin, myös suomalaisen autoviennin uuteen ennätykseen. Selitys autoviennin ilmiömäiseen kasvuun löytyy Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalta, jossa valmistetaan Mercedes-Benzin A-sarjaa ja GLC-mallia.

Suomen autoviennin kasvu on seurannut Uudenkaupungin autotehtaan tuotannon kasvua, joten sen arvon voi olettaa kasvavan edelleen, sillä Daimler AG on tiedottanut jatkavansa yhteistyötä Valmet Automotiven kanssa myös tulevien Mercedes-Benz automallien osalta.

Luottamusta suomalaiseen osaamiseen

Mercedes-Benzin maahantuoja ja jälleenmyyjä Veho Oy Ab on liittänyt GLC-mallin kylkeen ylpeydellä ”Made in Uusikaupunki” -sloganin.

– Mielestämme oli huikea kunnianosoitus suomalaiselle osaamiselle, että maailman kovimpiin brändeihin lukeutuva Mercedes-Benz valitsi suomalaiset valmistamaan heidän tähtituotteittaan. Valmet Automotive on myös lunastanut heihin kohdistuneet odotukset. Daimlerhan valitsi heidät viime vuonna parhaaksi yhteistyökumppaniksi, Mercedes-Benzin Suomen maahantuonnin markkinointipäällikkö Kasper Jansson alleviivaa.

– Yhteistyössä on kyse strategisesta kumppanuudesta, joka saa tulevaisuudessa uusia muotoja. Se on positiivinen signaali koko Suomen talouden kannalta, myyntijohtaja Klaus Pohjala lisää.

Mercedes-Benzin kysyntä Premium-merkeissä jatkuu edelleen nousujohteisena.

– Olemme Premium-merkkien ykkönen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2003. Uudessakaupungissa valmistettava GLC on vuoden 2017 myydyin plug-in hybridi Suomessa ja A-sarjan myynti on ennätysvauhdissa. GLC-tuotannon aloittaminen Suomessa on näkynyt selkeänä piristysruiskeena etenkin yritysmyynnissä, Pohjala toteaa.

Katso myös

Mopot ja sähköiset liikkumisvälineet poliisin ja Traficomin kevätsyynissä

Poliisi valvoo ensi viikonloppuna 24.-26.5. koko maassa kaksipyöräisten ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajien ajokuntoa, suojakypärän …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x