Made in Uusikaupunki Mercedes

Suomesta viedään enemmän uusia autoja maailmalle kuin mitä Suomeen tuodaan. Mercedes-Benzit ovat siivittäneet paitsi merkkimyynnin, myös suomalaisen autoviennin uuteen ennätykseen. Selitys autoviennin ilmiömäiseen kasvuun löytyy Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalta, jossa valmistetaan Mercedes-Benzin A-sarjaa ja GLC-mallia.

Suomen autoviennin kasvu on seurannut Uudenkaupungin autotehtaan tuotannon kasvua, joten sen arvon voi olettaa kasvavan edelleen, sillä Daimler AG on tiedottanut jatkavansa yhteistyötä Valmet Automotiven kanssa myös tulevien Mercedes-Benz automallien osalta.

Luottamusta suomalaiseen osaamiseen

Mercedes-Benzin maahantuoja ja jälleenmyyjä Veho Oy Ab on liittänyt GLC-mallin kylkeen ylpeydellä ”Made in Uusikaupunki” -sloganin.

– Mielestämme oli huikea kunnianosoitus suomalaiselle osaamiselle, että maailman kovimpiin brändeihin lukeutuva Mercedes-Benz valitsi suomalaiset valmistamaan heidän tähtituotteittaan. Valmet Automotive on myös lunastanut heihin kohdistuneet odotukset. Daimlerhan valitsi heidät viime vuonna parhaaksi yhteistyökumppaniksi, Mercedes-Benzin Suomen maahantuonnin markkinointipäällikkö Kasper Jansson alleviivaa.

– Yhteistyössä on kyse strategisesta kumppanuudesta, joka saa tulevaisuudessa uusia muotoja. Se on positiivinen signaali koko Suomen talouden kannalta, myyntijohtaja Klaus Pohjala lisää.

Mercedes-Benzin kysyntä Premium-merkeissä jatkuu edelleen nousujohteisena.

– Olemme Premium-merkkien ykkönen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2003. Uudessakaupungissa valmistettava GLC on vuoden 2017 myydyin plug-in hybridi Suomessa ja A-sarjan myynti on ennätysvauhdissa. GLC-tuotannon aloittaminen Suomessa on näkynyt selkeänä piristysruiskeena etenkin yritysmyynnissä, Pohjala toteaa.

Katso myös

Sähköpotkulautauluun ehdotetaan lakikokeilua

Suomen noin 40 kaupungista ja kunnasta koostuva skuuttiverkosto sekä Kuntaliitto toivovat lisää keinoja sähköpotkulautoja tarjoavien …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x