torstai , marraskuu 21 2019
Uutisotsikot
Koti / Ajankohtaista / Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Kissa on alun perin aavikkoeläin, joka sai tarvitsemansa nesteen ruoasta. Kissat joivat vain harvoin ja juomattomuus on periytynyt osittain myös nykykissoille. Riittävä vedenjuonti on kuitenkin tärkeää kissan elimistölle, sillä monia vaivoja voidaan ennaltaehkäistä riittävällä nesteytyksellä.

Kokeile eri tapoja, joiden avulla kissasi kiinnostuu juomisesta.

Jääpalat kiinnostavat monia kissoja. Niitä voi nuolla, purra ja niillä voi leikkiä. Saat jääpalasta vielä houkuttelevamman, kun asetat jääpalamuottien pohjalle muutaman kissan namin ennen pakastamista. Vedestä tulee maukkaampaa ja kissa on motivoituneempi nuolemaan jääpalaa. Jääpaloja voi myös lisätä suoraan kissan vesikippoon.

Liikkuva tai juokseva vesi on kissalle houkuttelevampaa kuin paikallaan kupissa seisova vesi. Eläinkaupoissa myydään monia erilaisia kissoille tehtyjä juoma-automaatteja ja suihkulähteitä, jotka pitävät veden liikkeellä. Muista myös vaihtaa vesi päivittäin, sillä pitkään seissyt vesi ei välttämättä kelpaa tarkkanenäiselle kissalle.

Vesikippoja voi sijoittaa eri paikkoihin ympäri asuntoa ja mieluiten erilaisissa astioissa. Kokeile eri materiaalista valmistettuja ja erimuotoisia kuppeja, jotta löydät kissallesi mieluisimman. Osa kissoista pitää eniten matalista astioista, jossa viikset eivät osu reunoihin, toiset taas juovat mieluiten tavallisesta vesilasista.

Katso myös

Poliisiin kohdistunut väkivalta on kasvanut ja raaistunut

Poliisiin kohdistunut väkivalta on tilastojen mukaan kaksinkertaistunut kahdessakymmenessä vuodessa. Samanaikaisesti väkivalta on monimuotoistunut ja raaistunut. …