juoko kissa

Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Kissa on alun perin aavikkoeläin, joka sai tarvitsemansa nesteen ruoasta. Kissat joivat vain harvoin ja juomattomuus on periytynyt osittain myös nykykissoille.

Riittävä vedenjuonti on tärkeää kissan elimistölle, sillä monia vaivoja voidaan ennaltaehkäistä riittävällä nesteytyksellä. On olemassa erilaisia keinoja, joiden avulla voi saada kissan kiinnostumaan juomisesta.

Jääpalat kiinnostavat monia kissoja. Niitä voi nuolla, purra ja niillä voi leikkiä. Jääpalasta saa houkuttelevamman asettamalla jääpalamuottien pohjalle muutaman kissan namin ennen pakastamista. Vedestä tulee maukkaampaa ja kissa on motivoituneempi nuolemaan jääpalaa. Jääpaloja voi myös lisätä suoraan kissan vesikippoon.

Liikkuva tai juokseva vesi on kissalle houkuttelevampaa kuin paikallaan kupissa seisova vesi. Eläinkaupoissa myydään monia erilaisia kissoille tehtyjä juoma-automaatteja ja suihkulähteitä, jotka pitävät veden liikkeellä. Vesi pitää vaihtaa päivittäin, sillä pitkään seissyt vesi ei välttämättä kelpaa tarkkanenäiselle kissalle.

Vesikippoja voi sijoittaa eri paikkoihin erilaisissa astioissa. Eri materiaalit ja eri muotoiset kupit miellyttävät kissoja eri tavoin. Osa kissoista pitää eniten matalista astioista, joissa viikset eivät osu kupin reunoihin, toiset juovat mieluiten korkeammista astioista.

Katso myös

Hyvinvointialueille ei uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025

Yksikään hyvinvointialue ei saa uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025. Hyvinvointialueet voivat kuitenkin jatkaa aiempia investointihankkeita normaalisti, …