Tartuntatautipäiväraha korvaa ansionmenetystä karanteenissa

Kela voi maksaa tartuntatautipäivärahaa, kun työntekijä on määrätty olemaan poissa työstään tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Alle 16-vuotiaan huoltajalla on oikeus tartuntatautipäivärahaan, jos lapsi on määrätty karanteeniin ja huoltaja ei voi sen vuoksi tehdä työtä.

Tartuntatautipäivärahassa ei ole omavastuuaikaa. Päiväraha korvaa täysimääräisesti työstä poissaolon, eristyksen tai karanteenin aiheuttaman ansionmenetyksen. Työntekijän päiväraha määräytyy palkan mukaan. Yrittäjän päiväraha määräytyy työstä poissaolon alkaessa voimassa olevan YEL- tai MYEL-vuosityötulon perusteella.

Työtön tai opiskelija ei voi saada tartuntatautipäivärahaa. Jos hoitava lääkäri toteaa työkyvyttömäksi tartuntataudin vuoksi, niin voi hakea sairauspäivärahaa. Jos tekee työtä ajoittain ja joutuu olemaan poissa työstä tartuntataudin vuoksi, voi tältä osin olla oikeutettu tartuntatautipäivärahaan.

Kela tarvitsee tartuntatautipäivärahan maksamista varten kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksen työstä poissaolosta, eristämisestä tai karanteenista. Päivärahaoikeutta tilanteissa, jossa henkilö on eristettynä tai karanteenissa ulkomailla, selvitetään parhaillaan tartuntatautiasioiden ohjauksesta vastaavan sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Vuonna 2019 tartuntatautipäivärahaa sai 120 henkilöä ja sitä maksettiin yhteensä 324 749 euroa.

Katso myös

Suomen ja Viron välisen merirahdin vienti kasvoi viime vuonna

Viron merkitys Suomen viennille on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessakin muun muassa Venäjä-kaupan vähentymisen ja pohjois-etelä-suunnan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x