Veneväylä saadaan sulkea Kirjalansalmen sillan työsillalla rakennustöiden ajaksi

Väylävirastolle on annettu lupa yhtenäisen työsillan rakentamiseen Vapparn-Harvaluoto-veneväylän poikki Kirjalansalmessa. Luvan myötä veneväylä voidaan pitää suljettuna vuosina 2023‒2025 ja tarvittaessa myös veneilykauden ulkopuolella vuonna 2026.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on muuttanut Kirjalansalmen sillan vesiluvan lupamääräyksiä. Uusien lupamääräysten mukaan sillan ali kulkeva paikallisveneväylä voidaan sulkea vuosiksi 2023‒2025 rakentamalla väylän poikki yhtenäinen työsilta. Lisäksi vuonna 2026 väylää voidaan pitää suljettuna veneilykauden (1.5.‒30.9.) ulkopuolella.

Väylävirastolle on myönnetty myös valmistelulupa, jolla yhtenäinen työsilta voidaan ottaa käyttöön ennen kuin aluehallintoviraston päätös on lainvoimainen.

Kirjalansalmen nykyisen sillan kunto on heikentynyt merkittävästi ja sille on asetettu liikennöintirajoituksia. Päätöksen myötä siltaa käyttävä raskas liikenne voidaan ohjata ajamaan työsiltaa pitkin. Näin nykyinen silta pystytään vielä pitämään muun liikenteen käytössä, kunnes Kirjalansalmen uusi silta valmistuu.

– Päätös väylän sulkemisen mahdollistavasta lupamääräyksestä tehtiin perusteellisen harkinnan tuloksena. Tarkastelimme sekä veneväylän sulkemisen merkitystä että tieliikenteen turvaamista, sanoo ympäristöneuvos Merja Antikainen.

Katso myös

Turun Pernossa tapahtunutta puukotusta tutkitaan kahtena murhan yrityksenä

Turun Pernossa toukokuun alkupuolella tapahtuneen väkivallanteon esitutkinta on edennyt. Tilanteessa kahta aikuista miestä lyötiin teräaseella …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x