Kuvituskuva: Tulli.

Tulli takavarikoi Silkkitien verkkopalvelimen

Suomen tulli on takavarikoinut yhteistyössä ulkomaisten viranomaisten kanssa Tor-verkossa vuodesta 2013 toimineen Silkkitie (Valhalla) -kauppapaikan verkkopalvelimen ja sen sisällön kokonaisuudessaan. Tulli on tehnyt myös merkittävän bitcoin-takavarikon.

Silkkitienä ja Valhallana tunnetun kauppapaikan kautta on useamman vuoden ajan myyty myös kansainvälisesti arvioiden merkittäviä määriä huumausaineita ja muuta laitonta tavaraa, jotka ovat johtaneet suureen määrään rikostutkintoja Suomessa ja ulkomailla. Silkkitie oli yksi pitkäikäisimmistä ja kansainvälisesti tunnetuimmista Tor-verkossa toimineista huumausaineita myyneistä kauppapaikoista. Viranomaisten suljettua Silkkitie (Valhalla) -sivuston osa suomalaisista huumausaineiden myyjistä siirsi toimintansa muille Tor-verkon laittomille kauppapaikoille, kuten Wall Street Markettiin.

Wall Street -marketilla yli 1 150 000 käyttäjää ja 5 400 myyjää

Wall Street oli maailman toiseksi suurin huumausaineiden kaupan (kokaiinin, heroiinin, kannabiksen ja amfetamiinien), sekä varastettujen tietojen, väärennettyjen asiakirjojen ja haittaohjelmien pimeä verkkokauppapaikka. Laittoman verkkokauppaan eli ns. Darknettiin pääsi vain Tor-verkon kautta ja sen tarkoituksena oli laiton kansainvälinen kauppa. Viime aikoina markkinoilla oli yli 63 000 myyntitarjousta ja yli 1 150 000 asiakastiliä sekä noin 5 400 myyjää.

Esitutkinnan aikana Suomen tulli on tehnyt kattavaa yhteistyötä Ranskan viranomaisten, Europolin ja muiden maiden viranomaistahojen kanssa.

Asiakokonaisuuden esitutkinta on kesken, eikä tässä vaiheessa Suomen tulli tai kansainväliset yhteistyötahot tiedota asiasta enempää.

Katso myös

Pahoinpitelyistä epäillyt yhä nuorempia

Pahoinpitelyistä epäillyn yleisin ikä on laskenut edellisen kolmen vuoden aikana selvästi aiemmasta. Vuosina 2021–2023 epäillyn …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x