Hyvästi Afrikka – elokuva ystävyydestä

Hyvästi Afrikka-dokumenttielokuva kuvaa naisten sisäisen muutoksen järisyttävää merkitystä yksilöille ja yhteisöille.

Suomalaista Riittaa ja ugandalaista Catherinea yhdistävät työ, yhteinen koti ja huumorintaju. Naisten ystävyys on vahvaa ja yhteisten vuosien syventämää. 

Riitta on tehnyt kehitysyhteistyötä Ugandassa jo yli 25 vuotta ja pian on aika jäädä eläkkeelle ja palata Suomeen. Sitä ennen Catherine ja Riitta kutsuvat uskonnolliset johtajat kurssille, jossa he haastavat papit ja imaamit suorasukaiseen ja tabuja rikkovaan keskusteluun naisten oikeudesta omaan kehoon, seksuaalisuuteen ja elämään. 62-vuotias ugandalainen sairaanhoitaja Catherine Othieno kehitti seksuaalikasvatusmenetelmiä yhdessä Riitta Kujalan kanssa. Pian Riitta ja Catherine saavat kuitenkin kuulla, että joku on esittänyt heitä vastaan vakavia syytöksiä, jonka seurauksena heidän koko elämäntyönsä on vaarassa.

riitta kujala catherine othienoHyvästi Afrikka (Leaving Africa) on tunteikas elokuva, joka kertoo naisten voimaantumisesta ja sen merkityksestä yksilölle, yhteisölle ja globaalille kehitykselle.

– Kulttuuri ja tavat eivät ole muuttumattomia, vaan asenteisiin voi vaikuttaa. Muutos lähtee yksilöistä, elokuvan ohjaaja Iiris Härmä painottaa.

Elokuvan ensi-ilta oli DocPoint -elokuvafestivaalilla 28.1. Elokuva voitti festivaalin yleisöpalkinnon. Se on myös valittu ainoana suomalaisohjauksena Torontossa järjestettävän Hot Docs -festivaalin ohjelmistoon. Elokuva kilpailee kansainvälisessä International Spectrum -kilpasarjassa.

Ensi-ilta on elokuvateattereissa ympäri Suomea 3.4. Näytöksessä ovat paikalla ohjaaja Iiris Härmä sekä päähenkilö Riitta Kujala.

Elokuvan traileri

Katso myös

Hyvinvointialueille ei uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025

Yksikään hyvinvointialue ei saa uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025. Hyvinvointialueet voivat kuitenkin jatkaa aiempia investointihankkeita normaalisti, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x