Raskaan liikenteen etäisyys sillalla on vähintään 60 metriä.

Kirjalansalmen sillan liikkeet ovat lisääntyneet

ELY-keskus vetoaa raskaan liikenteen kuljettajia noudattamaan Kirjalansalmen sillalle asetettuja liikennerajoituksia. Sillalla on havaittu raskaiden ajoneuvojen kohtaamisia sekä peräkkäin ajamista ilman riittävää etäisyyttä. Jokainen tapaus lisää riskiä sillan vaurioitumisen pahanemiselle. Mikäli sillan kunto heikkenee, ELY-keskus joutuu asettamaan lisää liikenteen rajoituksia. 

Sillan monitoroinnissa on havaittu useita yksittäisiä suuria palautivia liikkeitä sekä rasituksia viime kuukausien aikana. Niiden syyksi on selvinnyt, että raskaat ajoneuvot ovat päässeet kohtaamaan sillan kannella. Suuria sillan liikkeitä on havaittu myös tapauksissa, joissa raskaat ajoneuvot eivät ole pitäneet riittävää etäisyyttä edelliseen raskaaseen ajoneuvoon.

Kirjalansalmen sillan liikennevalot ovat vikaantuneet pariin otteeseen touko-kesäkuun vaihteessa ilmeisesti ukkosen johdosta, jolloin valot ovat olleet keltavilkulla useita tunteja. Tällöin havaittiin sillalla keskimääräistä suurempaa kuormitusta. Suurin osa yksittäisistä suurista liikkeistä ja rasituksista sillalla on kuitenkin aiheutunut ajankohtina, jolloin liikennevalot ovat olleet normaalisti toiminnassa.

Raskaiden ajoneuvojen kuuluisi pitää vähintään 60 metrin etäisyys edellä ajavaan ajoneuvoon sillalla. Kahden raskaan ajoneuvon ajaminen sillalla peräkkäin ilman riittävää etäisyyttä aiheuttaa siltaan lähes yhtä suuren rasituksen kuin kahden raskaan ajoneuvon kohtaaminen sillalla. Sen vuoksi etäisyyden noudattaminen on myös tärkeää sillan kunnon turvaamiseksi.

Sillalla suoritettiin teräsrakenteiden kuntotarkastus viikolla 22

Tarkastus piti sisällään mm. sillan liikkeitä, teräsosien liitosten kuntoa, pendelisauvojen kuntoa, laakereiden toimivuutta sekä katselmoitiin eri osien ruostumisen etenemistä. Toimenpiteitä aiheuttavia uusia vaurioita ei tarkastuspäivän aikana löytynyt. Riskit sillan vaurioitumisen lisääntymiselle kasvavat kuitenkin koko ajan, mitä useampia raskaiden ajoneuvojen kohtaamisia tai peräkkäin ajamisia sillalla tapahtuu.

Sillalla on turvallista liikennöidä ja sillan kuntoa seurataan jatkuvasti. Seuraava laajempi teräsrakenteen tarkastus tehdään alustavan aikataulun mukaan syksyllä.

Uusi silta valmistuu vasta vuoden 2025 lopulla

Jokainen kahden raskaan ajoneuvon kohtaaminen tai peräkkäin ajaminen sillalla lisää sillan liikkeitä ja sillan vaurioitumista. Raskaiden ajoneuvojen kuljettajien yhteistyöllä ja vastuulla turvataan liikennöinti sillalla uuden sillan valmistumiseen saakka.

Mikäli sillan kunto heikkenee, ELY-keskus joutuu asettamaan lisää liikenteen rajoituksia. Vaihtoehtoina ovat esim. painorajoituksen alentaminen tai kaiken ajoneuvoliikenteen muuttaminen yksisuuntaiseksi liikennevaloilla. Molemmista aiheutuisi merkittävää haittaa ja lisäkustannuksia raskaiden ajoneuvojen kuljetuksille ja elinkeinoelämälle.

ELY-keskus vetoaa raskaan liikenteen kuljettajiin noudattamaan Kirjalansalmen sillalle asetettuja liikennerajoituksia. Myös poliisi valvoo liikennejärjestelyjen noudattamista.

Katso myös

Turun Pernossa tapahtunutta puukotusta tutkitaan kahtena murhan yrityksenä

Turun Pernossa toukokuun alkupuolella tapahtuneen väkivallanteon esitutkinta on edennyt. Tilanteessa kahta aikuista miestä lyötiin teräaseella …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x