Nato lisää läsnäoloaan Itämerellä

Toimenpiteet ovat osa Naton normaalia toimintaa, joka liittyy vedenalaiseen infrastruktuuriin kohdistuneen vaurion jälkeiseen tilanteeseen.

Läsnäolon lisääminen sisältää muun muassa tiedustelu- ja valvontayhteistyötä, Naton pysyvien laivasto-osastojen toimintaa merialueilla sekä muita puolustusta ja pelotetta vahvistavia toimia.

– Nato tehostaa yleistä valppautta Itämeren alueella. Toimenpiteet eivät tarkoita, että sotilaallinen uhka olisi kasvanut. Naton suunnittelemat toimenpiteet on koordinoitu tiiviissä yhteistyössä Suomen puolustushallinnon sekä Viron ja Ruotsin kanssa, toteaa puolustusministeri Antti Häkkänen.

Balticconnector-kaasuputkeen ja Suomen ja Viron väliseen datakaapeliin kohdistuneiden tuhotöiden tutkinta jatkuu. Tutkintaa johtaa Keskusrikospoliisi, jolle Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos antavat virka-apua. Tutkinnasta ja sen etenemisestä tiedottaa tutkinnanjohtaja. Nato on valmiudessa myös tarvittaessa tukemaan jäsenmaitaan kriittisen vedenalaisen infrastruktuurin suojaamisessa.

Katso myös

EU-vaalien ennakkoäänestys alkaa 29.5.2024

Europarlamenttivaalien eli EU-vaalien ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 29.5.−4.6.2024 ja ulkomailla 29.5.−1.6.2024, mutta monien ulkomailla sijaitsevien ennakkoäänestyspaikkojen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x