Paperipostista kannattaa luopua kokonaan

Nyt on hyvä hetki siirtyä sähköiseen viestintään, kun Posti ei toimi. Postiahan on tarpeellinen ja välttämätön vain viranomaisille. Ottamalla käyttöön Suomi.fi-viestit– palvelun autat viranomaisia luopumaan paperipostista.

Verohallinto ja Väestörekisterikeskus haastavat suomalaiset tekemään kansallisen ekoteon ja luopumaan viranomaisten lähettämästä paperipostista. Kun ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön marraskuun loppuun mennessä, ensi vuoden verokortti ei enää tule paperipostissa kotiin, vaan verokortista saa ilmoituksen sähköpostitse heti, kun se on OmaVero-palvelussa. Verokortin saa OmaVerosta näppärästi sähköisessä muodossa.

– Suomi.fi-viestien käyttöönotto auttaa luontoamme. Paperitulvan hillitseminen vähentää metsien hakkuita ja turhista kuljetuksista voidaan luopua. Tällaiset ekoteot tuovat hyvää mieltä ja helpottavat osaltaan ympäristöahdistusta, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen.

Suomi.fi-palvelu säästää aikaa, verorahoja ja luontoa

Verohallinto lähetti viime vuonna noin 15 miljoonaa paperikirjettä. Kaikkiaan Verohallinto kulutti yhteensä 1,3 miljoonaa kiloa paperia. Jo yksin Verohallinnon kirjepostista luopuminen säästäisi hallinnon rahoja vähintään 10 miljoonaa euroa vuodessa.

– Haluamme herätellä kansalaisia vaihtamaan paperiset, hitaasti kulkevat viranomaiskirjeet ekologisiin, turvallisiin ja vaivattomiin sähköisiin viesteihin. – Palveluun tulleet viranomaisten viestit, todistukset ja tiedoksiannot löytyvät kätevästi yhdestä paikasta. Suomi.fi-mobiilisovelluksen avulla viestit kulkevat mukana myös omassa puhelimessa, kehityspäällikkö Maria Juka-Lahdenperä Väestörekisterikeskuksesta kertoo.

– Verohallinnon kirjeistä, painotuotteista ja tulosteista aiheutui viime vuonna yhteensä
hiilidioksidipäästöjä noin 1 500 tonnia. – Haluamme tehdä veroasioiden hoitamisesta vaivatonta ja luontoa säästävää hyvien verkkopalveluiden avulla. OmaVerossa voi hoitaa yleisimmät veroasiat nopeasti ja sujuvasti. Veroasiat arkistoituvat OmaVeroon, joten paperia ei enää tarvita, toteaa Verohallinnon viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki.

Viestit-palvelun kautta viestejä lähettää jo noin 250 viranomaista. Esimerkiksi Traficom, monet kunnat ja TE-palvelut hyödyntävät sitä. Tähän mennessä Suomi.fi-viestit on ottanut käyttöönsä vain noin 270 000 suomalaista. Palvelun kautta on tänä vuonna lähetetty jo noin 2,3 miljoonaa tietoturvallista viestiä.

  • Kun otat käyttöön Suomi.fi-viestit, annat yleisen suostumuksen sille, että kaikki viranomaisviestit voidaan toimittaa sinulle sähköisesti.
  • Löydät Suomi.fi sivuilta tiedon siitä, mitkä viranomaiset jo käyttävät sähköistä asiointia.
  • Jos olet antanut suostumuksesi sähköiseen viranomaisasiointiin marraskuun loppuun mennessä, Verohallinto ei enää lähetä sinulle vuoden 2020 verokorttia postissa. Asiakirjat löytyvät OmaVero-palvelusta.
  • Suomi.fi-viestien käyttöönottoon tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin.
  • Voit ladata Suomi.fi-sovelluksen Google Play- tai App Store -sovelluskaupasta.
  • Viestit-palvelua käyttää yli 250 viranomaista ja yli 400 asiointipalvelua.

Katso myös

Hyvinvointialueille ei uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025

Yksikään hyvinvointialue ei saa uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025. Hyvinvointialueet voivat kuitenkin jatkaa aiempia investointihankkeita normaalisti, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x