Iloinen leski avaa Savonlinnan Oopperajuhlat

Oopperajuhlien juhlakausi alkaa Volksoper Wienin vierailulla. Olavinlinnan näyttämöllä esitetään ensimmäistä kertaa operettia. Franz Lehárin Iloinen leski saa ensi-iltansa 3.7.

Robert Meyer - Volksoper Wienin johtaja
Robert Meyer – Volksoper Wienin johtaja

– Olemme haltioituneita Olavinlinnasta ja sen hienosta akustiikasta. Tämä on mahtava vierailu, suitsuttaa Savonlinnaan saapunut Volksoper Wienin johtaja Robert Meyer.

Iloinen leski -operetissa on kaksoismiehitys. Rakastuneen pääparin, Hannan ja kreivi Danilon rooleissa vuorottelevat Ursula Pfitzner ja Caroline Melzer sekä Mathias Hausmann ja Marco Di Scapia. Paroni Mirko Zetan roolissa laulavat Kurt Schreibmayer ja Andreas Daum ja hänen vaimonaan Valenciennena ovat Julia Koci ja Martina Dorak. Johtaja Meyer nähdään myös näyttämöllä kanslisti Njegusin roolissa. Iloinen leski -operetin kaikki näytökset ovat 3- 8.7. Olavinlinnassa.

Oopperajuhlien oma uutuustuotanto Boris Godunov saa ensi-iltansa 11.7. ja lapsille suunnattu Pikku Taikahuilu 9.7. juhlien toisella viikolla. Tosca-ooppera tulee uusintaensi-iltaan 18.7. Floria Toscan roolissa vuorottelevat sopraanot Johanna Rusanen ja Elena Pankratova. La traviatan uusintaensi-ilta on 20.7. Mariusz Trelińskin ohjaamana. Timo Mustakallio –laulukilpailu pidetään yksipäiväisenä 19.7. Savonlinnasalissa.

Kesän toinen vieraileva oopperatalo tulee Saksasta. Semperoper Dresden tuo Olavinlinnaan Mozartin Figaron häät ja orkesterina on Sächsische Staaskapelle Dresden. Oopperan ensi-ilta on 13.7.

Sunnuntaina 26.7. soi Haydnin oratorio Luominen Kerimäen kirkossa Dalia Stasevskan johtamana. Samana sunnuntaina esiintyy kansainvälisesti menestynyt melodisen metallin tähti Sonata Arctica Olavinlinnassa. Juhlat päättää Sibelius-juhlavuoden konsertti 2.8. Olavinlinnnassa.

Savonlinnan Oopperajuhlien näytöksiin Olavinlinnan pääsee entistä helpommin. Linnaan on rakennettu esteetön reitti ensimmäiselle pihalle. Ponttonisillan kumpaankin päähän on rakennettu uudet puiset kulkuluiskat. Myös näyttelytilojen kynnyksiä on madallettu.
– Vesiportin bastionin pihakiveystä on uusittu. Kulkureitiltä on poistettu mukulakivet ja ne on korvattu liuskekivilaatoituksella, tarkentaa intendentti Jouni Marjamäki Olavinlinnasta.

Franz Lehár Iloinen leski (Volksoper Wien)
Franz Lehár Iloinen leski (Volksoper Wien)
Figaron häät (Semperoper Dresden)
Figaron häät (Semperoper Dresden)

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x