Huijarit keräävat rahaa luvatta

Kuurojen Liittoon on tullut runsaasti yhteydenottoja rahankeräyksistä kaduilla ja muilla julkisilla paikoilla, kuten kauppakeskuksissa ja niiden parkkipaikoilla. Tapauksia on erityisesti pääkaupunkiseudulla, mutta myös muualla Suomessa. Yhteydenottoja huijauksista on tullut mm. Espoosta, Lahdesta, Padasjoelta, Korpilahdesta ja Torniosta.

Kerääjät kertovat keräävänsä rahaa kuurojen tai vammaisten hyväksi ja käyttäytyvät usein aggressiivisesti. Mukana on nimilista, jossa on yleensä huonolla suomella tietoa kuurojen monitoimitalon rakentamisesta tai vastaavasta sekä isohkoja esimerkkisummia.

Tämä rahankeruu ei ole Kuurojen Liiton toimintaa ja liitto toivoo, että tapahtuneesta ilmoitetaan paikalliselle poliisille tai esimerkiksi kauppakeskusten vartijoille.

Kuurouteen vetoava kaupustelu ja kerjääminen on ilmiönä valitettavan tuttu jo usean vuoden ajalta. Toisinaan tapausten yhteydessä on havaittu viitteitä ulkomailta organisoidusta toiminnasta. Vaarana on, että tämänkaltainen rahankeräys sekoitetaan viralliseen varainhankintaan.

Mikäli epäilee rahankeräyksen aitoutta, voi pyytää nähtäväkseen poliisiviranomaisen myöntämän keräysluvan. Suomessa järjestöjen varainhankinta on luvanvaraista ja tarkasti säädeltyä toimintaa. Kuurojen Liitolla on viranomaisten myöntämä keräyslupa.

Katso myös

Suuria määriä huumeita tuotu Suomeen

Liettualaisen järjestäytyneen rikollisuuden organisaation epäillään salakuljettaneen huumausaineita Suomeen marraskuusta 2023 tammikuuhun 2024 rekka-autojen lattialuukkuihin kätkettyinä. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x