Uutisotsikot

Television ääressä syödään usein

Joka kolmas suomalainen syö päivittäin television ääressä. Useimmin televisiota katsellessa nautitaan kotiruokaa tai kevyttä naposteltavaa.

Kahdeksan kymmenestä suomalaisesta pitää television ääressä syömistä hyväksyttävänä ja joka kolmas tekee sitä päivittäin. Vain yhdeksän prosenttia suomalaisista ei syö koskaan TV:n ääressä. Ruoka on yleensä jotain kevyttä, kuten salaattia, naposteltavaa tai hedelmiä tai perinteistä kotiruokaa. Pikaruokaa, kuten pitsaa ja hampurilaisia tai kebabia nautitaan television ääressä vähemmän.

Suurin osa syö televisiotä katsoessa etenkin ollessaan yksin. Joka kolmas syö kumppaninsa kanssa ja 15 prosenttia yhdessä perheen kanssa. Ystävien kanssa sen sijaan syö vain joka kymmenes.

Television katselu ja syöminen on suomalaisten mielestä normaalia. Jopa 77 prosenttia vastaajista kertoo sen olevan sosiaalisesti hyväksyttyä omassa ystävä- ja lähipiirissä, eikä se ole asia jota pitää hävetä.

Television ääressä syödään
Kevyttä ruokaa, kuten naposteltavaa, salaattia tai hedelmiä (53 %)
Kotiruokaa (53 %)
Aamiaista (24 %)
Pikaruokaa kuten pizzaa, hampurilaisia tai kebabia (23 %)
Tacoja (5 %)
Sushia (2 %)
Gourmet-ruokaa (2 %)

Television ääressä
32 % vastaajista syö päivittäin, joka toinen päivä 13 %.
67 % syö yleensä yksin.
Vain 9 % syö ystävien kanssa.
77 % vastaajista kokee syömisen sosiaalisesti hyväksytyksi.
YouGovin toteuttama kyselytutkimus tehtiin lokakuussa 2015 ja siihen vastasi n. 1000 suomalaista.

Katso myös

Valekuolleen irakilaisen jutussa nostettu syytteet

Valtionsyyttäjä on nostanut syytteet törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä asiassa, joka liittyy Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) …