Mersun mallistossa 15 ladattavaa hybridiä – vuoden lopussa 20

Mercedes-Benz laajentaa plug-in-ladattavien hybridien mallistoaan vauhdilla. Kohti markkinoiden laajinta lataushybridien tarjontaa edetään ripeästi.

Suomessa on nyt myynnissä C-, E-, GLC-, GLE- ja S-sarjan EQ Power-pistokehybridit. Kevättalven aikana markkinoille saatetaan pistokehybridiversiot A- ja B-segmentin kompaktimalleista. Yhteensä Mersun mallisto käsittää Suomessa 20 lataushybridiä vuoden loppuun mennessä. Vuoteen 2022 mennessä kaikista henkilöautojen mallisarjoista tulee olemaan saatavilla sähköauto, ladattava hybridi tai sähköavusteinen versio.

Kaksi eri toteutustapaa

Kompaktiluokan etuvetoiset pistokehybridit on toteutettu vaihteiston yhteyteen sijoitetun 75 kW (102 hv) sähkömoottorin ja 1,3- litraisen nelisylinterisen bensiinimoottorin yhdistelmänä. Sähkömoottori on integroitu 8-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston yhteyteen. Kaksoiskytkinvaihteiston kytkimien lisäksi rakenteessa on kolmas irrotuskytkin, jonka avulla vaihteisto ja sähkömoottori irrotetaan polttomoottorista. Poltto- ja sähkömoottorin yhteinen vääntömomentti on 450 Nm ja takalattian alle poikittain sijoitetun akuston koko on 15,6 kWh. Järjestelmään kuuluu 7.4 kWh:n sisäinen latauslaite. A- ja B-sarjojen lataushybrideissä ei ole erillistä polttomoottorin starttimoottoria, vaan polttomoottorin käynnistys tapahtuu auton korkeajänniteakustosta voimansa saavalla sähkömoottorilla. Autoissa on erillinen 12 voltin akku, jonka tärkein tehtävä on suurjänniteakuston jännitteen hallinnan ylläpito sekä polttomoottoriauton perinteisten 12 voltin järjestelmien ylläpito.

Takavetoperusrakenteeseen pohjautuvissa bensiini- tai dieselhybrideissä rakenne on toisenlainen. Sähkömoottorin irrotuskytkin, värinänvaimennin ja momentinmuuntimen lukituskytkin on yhdistetty kokonaisuudeksi sähkömoottorin yhteyteen, ja se on sijoitettu pitkittäin asennetun polttomoottorin ja 9-portaisen momentinmuunninvaihteiston väliin. Poltto- ja sähkömoottorin yhteinen vääntömomentti on 700 Nm, polttomoottorin käyttövoimasta tai auton mallista riippumatta. Sähkömoottorilla liikkeelle lähdettäessä suurin vääntömomentti on rajattu arvoon 440 Nm. Akusto koko kaikissa malleissa on 13,5 kWh ja sitä ladataan vesijäähdytetyn 7.4 kW sisäänrakennetun latauslaitteiston välityksellä.

Plug-in-hybridit yhdistävät kaksi maailmaa, kaupungissa autoilla voidaan ajaa pelkällä sähköllä ja pitkillä matkoilla hyödyksi käytetään polttomoottorin pitkää toimintamatkaa. Ainoana valmistajana Mercedes tarjoaa dieselmoottorisia hybridimalleja.

Maailmanlaajuinen akkujen tuotantoverkosto

Akkujen tuotantoverkosto koostuu tulevaisuudessa kahdeksasta tehtaasta, jotka sijaitsevat kolmessa eri maanosassa. Daimler investoi yli miljardi euroa koko maailman kattavaan akkutuotantoon. Viisi tehdasta sijaitsevat Saksassa ja yhden tehtaan kohteita ovat Kiinan Peking, USA:n Tuscaloosa sekä Thaimaan Bangkok.

Näin markkinoiden kysyntään kyetään vastaamaan joustavasti ja tehokkaasti. Yksittäiset toimipaikat valmistavat akkuja paikalliseen autonvalmistukseen ja ovat tarvittaessa valmiit toimittamaan akkuja myös ulkomaille.

Katso myös

Mopot ja sähköiset liikkumisvälineet poliisin ja Traficomin kevätsyynissä

Poliisi valvoo ensi viikonloppuna 24.-26.5. koko maassa kaksipyöräisten ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajien ajokuntoa, suojakypärän …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x