Lähettäisinkö vieraat hotelliin?

Kesä on vilkasta sukulaisjuhlien ja -vierailujen aikaa. Jos matka on pidempi, niin paikan päällä on mukava viettää yö, jos toinenkin. Moni vieras voi arastellen miettiä, pahastuuko isäntäperhe hotelliyöpymisestä. Toisaalta taas moni isäntäperhe haluaisi ohjata vieraat hotelliin.

Vierailuille voi ottaa hotellihuoneen, jotta matkasta voi nauttia ja herätä virkeänä uuteen päivään. Vierailija voi ilmoittaa kohteliaasti isäntäväelle, että univaikeuksien vuoksi on päättänyt varata hotellihuoneen, vaikka heidän kanssaan illanvietto on fantastinen asia.

Asian kanssa ei siis tarvitse kursailla. Hotellihuoneen ottaminen on usein järkevää, sillä isäntäperheen ja vieraiden rytmi ja tavat voivat vaihdella. Myös vierailijoiden kokoonpano asettaa vaatimuksia. Moni juhlaväestä haluaa ehkä hipata pikkutunneille saakka, kun itse tietää hyytyvänsä aiemmin. Puhumattakaan, jos omassa perheessä on pikkulapsia, jotka heräävät aamuvarhain ja vaativat huomiota. Lemmikkien kanssa on viisasta olla omassa rauhassa hotellissa.

Isäntäperhe voi haluta vieraat hotelliin

Moni matkalainen voi pitää itsestään selvyytenä, että sukulaisten vieraanvaraisuus tarkoittaa yösijaa ‒ myös isompien juhlien aikana. Kohteliaisuus ja rehellisyys kannattaa tässäkin tilanteessa. Varsinkin juhlia järjestävä perhe voi olla tilanteessa, että makuupaikkoja ei ole vain tarpeeksi. Kannattaakin kertoa avoimesti vaihtoehdot jo kutsuvaiheessa, jotta väärinkäsityksiä ei pääsisi syntymään. Jos vieraat odottavat omaa makuuhuonetta, ja tarjolla on vain siskonpeti tuvassa, se voi aiheuttaa hämmennystä. Voi kohteliaasti todeta, että valitettavasti meillä ei ole majoitusmahdollisuuksia, mutta muutaman kilometrin päässä on mukava hotelli.

Sukulaisista voi sujahtaa omaan rauhaan

Isommissa juhlissa isäntäperhe voi selvittää etukäteen sopivia hotelleja ja varata vaikka kuljetuksen, jos hotellissa yöpyviä on useita. Varsinkin keskisuurissa ja suurissa kaupungeissa on valinnanvaraa yöpymisten suhteen, ja tarjolla on myös juhlijoiden kukkarolle edullisia vaihtoehtoja.

Hinnoittelun erot syntyvät usein hotelliyöpymiseen sisältyvistä palveluista. Sukulaisten kanssa on mukavaa viettää yhdessä aikaa siihen saakka, kunnes isäntäperhe tai vieraat haluavat rauhoittua ja mennä nukkumaan. Silloin on hyvä hetki poistua hotelliin. Kukaan ei koe itseään vaivautuneeksi tai väsyneeksi, sillä jokainen saa mennä nukkumaan ja herätä omassa rauhassa.

Jotkut turvautuvat mielellään sukulaisten sohvaan tai siskonpetiin, koska hotelliyöpyminen koetaan ylelliseksi ja kalliiksi. Joskus sukulaisia ei edes tunneta kunnolla, vaan heiltä haetaan vain yöpymispaikkaa.

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x