Turkki pintaa syvemmältä – mistä oppaat vaikenevat

Istanbulissa on vetovoimaa. Kaupunki vetää puoleensa miljoonia matkailijoita, joita kiinnostaa vanha kulttuuri ja orientin häivähdys. Perinteiset matkaoppaat eivät kuitenkaan kerro kaikkea. Istanbul ei ole pelkkää itämaisen eksotiikan lumoa.

Uutisissa vilisevät kuvat valtavista mielenosoituksista ja syyrialaisista pakolaisista. Turkin kurdipolitiikka herättää vahvoja mielipiteitä. Millainen Turkin yhteiskunta todella on? Mistä mielenosoituksissa on kyse ja mistä kansalliset ristiriidat oikein johtuvat?

Uusi kirja kertoo Turkista sen, mistä matkaoppaat vaikenevat. Turkki pintaa syvemmältä – Johdatus politiikkaan, lähihistoriaan ja Istanbuliin, kertoo Turkista ja Istanbulista sen, mitä matkaoppaat eivät kerro. Kirjassa avataan Istanbulin kuohuntojen taustoja ja ajankohtaisia ongelmia. Siinä kerrotaan Turkin historian keskeisistä voimamiehistä Mustafa Kemal Atatürkista ja Recep Tayyip Erdoganista ja nousevasta nuoresta sukupolvesta, joka ei vanno kummankaan nimeen. On syntymässä uusi demokraattisempi ja eurooppalaisempi Turkki, jossa kurdeilla ja muilla vähemmistöillä on enemmän sananvaltaa. Tämä ei kuitenkaan tapahdu ilman selkkauksia.

Peter Lodenius: Turkki pintaa syvemmältä – Johdatus politiikkaan, lähihistoriaan ja Istanbuliin. Nidottu 259 sivua, suositushinta 26 €, ISBN: 978-952-264-282-0
Peter Lodenius: Turkki pintaa syvemmältä – Johdatus politiikkaan, lähihistoriaan ja Istanbuliin. Nidottu 259 sivua, suositushinta 26 €, ISBN: 978-952-264-282-0

Peter Lodenius on pitkän linjan lehtimies, kirjailija ja päätoimittaja. Hän on kirjoittanut vuodesta 1966 lähtien erityisesti ulkomaita koskevia juttuja ja julkaissut useita kirjoja, kuten Islam ja nykyaika (2005), Bushin uusi maailma (2004) ja Ukraina – rajamaa (2015), joista viimeisimmän yhdessä toimittaja Anna-Lena Laurénin kanssa.

Peter Lodeniuksen Turkki pintaa syvemmältä – Johdatus politiikkaan, lähihistoriaan ja Istanbuliin julkistetaan Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki) 29.9.2015 kello 16.30. Julkistustilaisuudessa Peter Lodeniuksen kanssa keskustelevat Tuula Kojo ja Riitta Sade. Tuula Kojo on kääntäjä, joka on suomentanut ruotsalaista ja turkkilaista kirjallisuutta. Hän on muun muassa kääntänyt Nobel-palkitun Orhan Pamukin teoksia suomeksi. Pitkään Istanbulissa asunut Riitta Sade on julkaissut kaunokirjallisia teoksia sekä turkiksi että suomeksi ja seurannut läheltä Turkin politiikkaa.

 

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x