Pikalomalle Eurooppaan

Kannattaisiko lähteä pikalomalle johonkin Euroopan kohteeseen. Perinteisten pääkaupunkien lisäksi mielenkiintoista tekemistä löytyy myös lähellä olevista pienemmistä kaupungeista. Kesälomalla voi helposti lähteä lyhyelläkin varoitusajalla pienelle lomamatkalle. Lyhyen pikaviisitin voi tehdä helposti kohteeseen, jonne on lyhyt lentomatka.

Berliini on noussut parissa vuodessa todella suosituksi kohteeksi Euroopassa. Toinen suosiotaan hurjasti nostanut on Praha ja kolmantena Budapest. Kiinnostusta on myös itäisen Euroopan kohteisiin. Muita suosittuja Euroopan kohteita ovat Riika, Istanbul ja Krakova.

Lyhyt visiitti Eurooppaan sopii myös niille, joilla ei syystä tai toisesta ole viikkojen kesälomaa. Monesta tuntuu, että ulkomailla parin päivän vapaasta saa enemmän irti.

Gastronomiaa, yöelämää tai rantaelämää

Tunnetuimpien pääkaupunkien lisäksi Euroopassa on myös paljon muita mielenkiintoisia kohteita. Lähellä olevia kohteita on Vilna, joka voi nousta uudeksi trendikohteeksi sekä Kroatian Split, jossa voi nauttia yhdistelmän historiaa, nykypäivän trendejä sekä rantaelämää.

Myös Brugge on yksi Belgian suosituimmista matkailukohteista, keskiaikaisessa asussaan. Pienen kaupungin ehtii kokonsa puolesta kahlata hyvin läpi viikonlopussa. Brysselistä Bruggeen pääsee esimerkiksi vuokra-autolla tunnissa.

Historiaa huokuvaa Belgian Bruggea on kehuttu maan kauneimmaksi, eikä suotta. Sievät kadut houkuttelevat tutustumaan keskiaikaiseen kaupunkiin.
Historiaa huokuvaa Belgian Bruggea on kehuttu maan kauneimmaksi, eikä suotta. Sievät kadut houkuttelevat tutustumaan keskiaikaiseen kaupunkiin.

Lyhyelle reissulle sopii myös Visby. Gotlannin saari herää kesäaikaan eloon, ja turistikauden aikaan vanhan kaupungin baarit ovat eloisia ja viihtyisiä. Jos lomareissuun on käytettävissä muutama lisäpäivä, erityisen vilkasta yöelämää kaipaavan kannattaa suunnata Lounais-Puolassa sijaitsevaan Wrocławiin. Siellä baarien virallinen sulkemisaika ei merkitse mitään; ne pysyvät auki niin kauan, kunnes viimeinenkin asiakas on astellut ulos.

Viikonloppua pidemmälle matkalle lähtevät lapsiperheet ovat tehneet tarkkaa vertailua sekä kotimaan- että ulkomaan matkan kustannuksista. Lapsiperheiden suosikkikohteita ovat Espanjan Costa del Sol ja Mallorca. Etelään matkustava on saattanut laskea, kuinka viikko vuokramökillä Suomessa on sen verran arvokas, että hieman lisää sijoittamalla pääsee takuuvarmasti aurinkoon. Monesta tuntuu, että ulkomailla rahalle saa enemmän vastinetta.

Katso myös

Hyvinvointialueille ei uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025

Yksikään hyvinvointialue ei saa uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025. Hyvinvointialueet voivat kuitenkin jatkaa aiempia investointihankkeita normaalisti, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x