Kodintekniikan kaupassa älykellojen myynti kasvoi eniten

Kodin elektroniikan, tietotekniikan, mobiililaitteiden sekä isojen ja pienten kodinkoneiden myynti kasvoi viime vuonna 3,7 prosenttia verrattuna vuoteen 2018. Eniten kasvoi äänentoistolaitteiden ja kodin pienkoneiden myynti. Suurin voittaja oli älykellot, joiden myynti nousi 90 prosenttia.

Pienten televisioiden myynti laski

Suurin osa kotiin hankittavista televisioista on 4k uhd -malleja. Tarkkuuden ja kuvanlaadun kehittyessä on mahdollista katsoa sisältöä yhä isommalta ruudulta. 55- ja 65-tuumaisten mallien myynti edustaa jo 61 prosenttia koko tv-kaupasta.

Kaiuttimia ja kuulokkeita ostetaan yhä enemmän

Televisioon liitettävien soundbar- ja soundbase-kaiuttimien myynti jatkoi kasvuaan 25 prosentin ja muiden kaiuttimien peräti 43 prosentin vauhtia. Langattomien bluetooth-kaiuttimien myynti kääntyi laskuun. Hifi- ja mobiilikuulokkeiden suosio on kasvanut ja yhä suurempi osa kuulokkeista on langattomia. Tietokone- ja pelikuulokkeiden myynti laski hieman.

Action-kamerat ja peilittömät järjestelmäkamerat kiinnostivat

Tiheään tahtiin julkistetut uutuusmallit nostivat action-kameroiden myynnin hienoiseen kasvuun. Menestystuote oli peilittömät järjestelmäkamerat, joiden myynti kasvoi tuotevalikoiman laajentumisen myötä 17,2 prosenttia. Peilietsinkameroiden myynti laski samaan aikaan 29,1 prosenttia, ja koko kamerakauppa jatkoi supistumistaan 7,0 prosentin vauhdilla.

Älykellojen suosio jatkuu

Älykellojen myynti kasvoi huikeat 90 prosenttia verrattuna viime vuoteen. Suosion kasvua selittävät uusien mallien kehittyneet ominaisuudet ja yhä usemman halu seurata liikkumistaan, palautumistaan ja muita kelloista saatavia tietoja.

Liesiä ja mikroaaltouuneja

Isojen kodinkoneiden kauppa kasvaa tasaisesti (2,4 %). Nousuun vaikuttavat vilkas rakentaminen sekä asuntojen tiheä valmistumistahti. Eniten kasvoi erillisuunien ja keittotasojen (7,1 %), mikroaaltouunien (4,7 %) ja pyykinpesukoneiden (3,0 %) myynti.

Pölynimurit ja hiustenhoitotuotteet olivat pienten kodinkoneiden suurimmat nousijat

Pienet kodinkoneet jatkavat kasvuaan, ja pitkin vuotta nähdyt trendit ovat edelleen voimissaan. Eniten nousi pölynimureiden myynti (19,7 %). Etenkin robotti- ja varsi-imurit ovat suuressa suosiossa. Panostus henkilökohtaiseen hyvinvointiin ja terveyteen näkyy muun muassa hiustenhoitotuotteiden 14,6 prosentin kasvuna. Parranajokoneiden sekä karvanpoistolaitteiden myynti kasvoi kuusi prosenttia ja hammashoitotuotteiden 4,5 prosenttia. Kahvinkeittimissä nähtiin neljän prosentin kasvu, mikä kielii kiinnostuksesta automaattilaitteita ja erikoiskahveja kohtaan.

Tiedot käyvät ilmi kodintekniikkaindeksistä 1-12/2019.

Katso myös

Suomen ja Viron välisen merirahdin vienti kasvoi viime vuonna

Viron merkitys Suomen viennille on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessakin muun muassa Venäjä-kaupan vähentymisen ja pohjois-etelä-suunnan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x