Kun auto sammuu – nainen soittaa miehelleen

Kun auto jättää tien varteen, monet naiset soittavat puolisolleen siinä missä useammat miehet pyrkivät itse selvittämään huoltokirjasta vikaa tai soittavat hinauspalveluun. Moni nainen luottaa miehiseen apuun, sillä jopa 44 prosenttia naisista soittaa ensimmäiseksi puolisolleen. Tien vierestä tehtiin soittoja myös isälle, pojalle tai tuttavalle. Vain vajaa viidesosa yrittävää selvittää käyttöohjeiden avulla vikaa siinä missä vain 13 prosenttia soitti ensimmäiseksi hinauspalveluun.

Miehet ovat omatoimisempia auton jättäessä tielle, sillä heistä liki kolmannes yrittää selvittää itse vian syytä auton käyttöohjeista. Neljännes ottaa ensin yhteyttä hinauspalveluun. Moni mies ei kerro matkan katkeamisesta vielä tässä vaiheessa puolisolleen, sillä miehistä vain neljä prosenttia sanoi soittavansa ensin hänelle.

Vanhemmat omatoimisempia kuin nuoret autoilijat

Ikä näyttäisi vaikuttavan jonkin verran toimintatapaan. Nuorista, 18–29-vuotiaista soittaa puolisolleen ensimmäisenä 35 prosenttia. Yhtä usea yrittää selvittää vian syytä itse tai soittaa hinauspalveluun. Sen sijaan 60–65-vuotiaista puolet kertoi ensin soittavansa hinauspalveluun tai selvittävänsä omatoimisesti vikaa. Heistä vain 14 prosenttia soittaa ensin puolisolleen. Nuoret soittavat vahinkotilanteessa puolisolleen, ja vanhempi ikäluokka on omatoimisempaa ja suhtautuu tilanteeseen rauhallisemmin.

Varaudu matkan katkeamiseen

Vahinko ei tule kello kaulassa ja pahinta on matkan keskeytyminen huonossa keliolosuhteessa, kuten rankkasateella tai paukkupakkasilla. Mukavaa ei ole myöskään pilkkopimeällä harvaan asutulla seudulla.

Autovakuutusasiat hoitaa yleensä mies, joten he ovat usein naisia paremmin perillä autovakuutusten sisällöstä. Autovakuutukseen voi sisältyä esimerkiksi hinauspalvelu, joka on hyvä olla kaikkien autolla ajavien tiedossa. Tiedot auton vakuutuksen sisällöstä saa kuitenkin vakuutusyhtiön vahinkopalvelusta.

Autoilijan on hyvä tietää minkälainen vakuutus autolla on ja miten vahinkotilanteessa kannattaa toimia. Puhelimeen kannattaa laittaa tärkeitä numeroita, joihin voi vahinkotilanteessa soittaa. Myös auton hansikaslokerosta on hyvä löytyä nämä tiedot, koska autolla voi olla perheessä useampia kuljettajia.

Autoilijoiden kannattaa varata talvisaikaan myös riittävän lämpimät päällysvaatteet kaikille matkustajille, pitää autossa taskulamppua ja heijastinliivejä.

Mitä tehdä matkan katketessa
1. Kaikkien autoa käyttävien puhelimiin olisi hyvä tallentaa tiedot auton vakuutuksesta ja vakuutusyhtiöstä
2. Ensimmäisenä kannattaa soittaa vakuutusyhtiön palvelunumeroon ja tarkistaa, kuuluuko vakuutukseen hinauspalvelu ja saat ohjeita, miten toimia
3. Automatkoilla kannattaa pitää mukana varavirtalähdettä, jolla saa ladattua puhelimen tarvittaessa
4. Talvisaikaan autoon voi varata lisäpeittoja ja lämpiä vaatteita
5. Mukana on myös hyvä pitää taskulamppua ja heijastinliivejä

Vakuutusyhtiön teettämästä valtakunnallisesta tutkimuksesta selvisi naisten ja miesten toimintatapojen huomattava ero.

Katso myös

Mopot ja sähköiset liikkumisvälineet poliisin ja Traficomin kevätsyynissä

Poliisi valvoo ensi viikonloppuna 24.-26.5. koko maassa kaksipyöräisten ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajien ajokuntoa, suojakypärän …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x