Diesel-lukko estää virhetankkaukset

Bensiiniä tankataan epähuomiossa useita kertoja päivässä dieselautoihin. Seurauksena on pahimmassa tapauksessa moottorin rikkoutuminen. Vahinkojen kustannukset ovat tällöin tuhansia euroja.

Auton bensatankin suulle asennettava diesel-lukko säästää monelta harmilta, mutta monet autoilijat eivät edes tiedä, mikä kyseinen kapistus on.

Bensiinin tankkaaminen dieselautoihin on yleinen vahinko. Vahinkoja tapahtuu erityisesti perheissä, joissa on eri polttoaineilla toimivia autoja tai joissa on juuri äskettäin siirrytty bensa-autosta dieselillä kulkevaan autoon. Myös vuokra- ja laina-autojen kanssa sattuu helpommin tankkausvahinkoja.

Ongelmaan on halpa ratkaisu

Bensiiniautoon ei voi tankata dieseliä, sillä bensiinipistoolia isompi dieselpistooli ei mahdu bensatankin suusta sisään. Sen sijaan ohuempi bensiinipistooli mahtuu dieselauton tankin suuhun helposti.

Tyypillisesti virhetankkauksesta aiheutuvat vahingot ovat kustannuksiltaan parin sadan ja tuhannen euron väliltä. Pahimmassa tapauksessa auton moottori rikkoutuu, josta voi koitua useiden tuhansien eurojen lasku.

Täyskaskovakuutus korvaa auton hinauksen korjaamolle, mutta ei virheellisestä tankkauksesta aiheutuvaa polttoainejärjestelmän huuhtelua.

Halpa ratkaisu on diesel-lukko. Se on tankinsuulle laitettava lisäosa, joka aukeaa vain dieselpistoolilla. Lukon saa halvimmillaan parilla kympillä. Suhteessa virhetankkauksesta aiheutuviin kuluihin ja muuhun harmiin se on edullinen.

Katso myös

Vuonna 2030 lähes joka viides auto on täyssähköauto

Autoalan ennusteiden mukaan nykykehityksellä autokannassa on vuonna 2030 hieman alle 800 000 ladattavaa henkilöautoa. Näistä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x