Laittaisinko rakenne- tai tekokynnet

Rakennekynsillä saa lisää pituutta, kauneutta ja huolitellut kestävät kynnet. Kynsiin saa haluamansa lakkauksen ja niihin on myös mahdollista tehdä erilaisia kuvioita tai koristeita kuten pieniä strasseja.

Rakennekynnet tehdään oman kynnen päälle kynsienhoitajan toimesta. Rakennekynsien teossa käytetään yleensä joko akryyli- tai geelitekniikkaa. Molemmissa tavoissa käytetään kovettamattomia akrylaattiyhdisteitä, jotka ovat herkistäviä kemikaaleja. Akryylitekniikassa rakennekynnet kovettuvat yleensä kemiallisesti. Geelitekniikassa levitetty geeli kovetetaan UV-valon avulla.

rakenneRakennekynnet voidaan tehdä eri menetelmiä käyttäen, joko UV-geelillä tai neste-jauho menetelmällä. Kumpikin näistä rakennemateriaaleista on akryyliä ja kummallakin menetelmällä on omat kannattajansa.

Rakennekynsien pysyvyys on yksilöllistä. Kynsien laittajan ammattitaidolla on merkitys kynnen pysyvyyteen. Lisäksi pysyvyyteen vaikuttavat kynnen ominaisuudet, aineenvaihdunnalliset ja hormonaaliset tekijät ja tietenkin käsien ja kynsien käyttötavat. Rakennekynsiä täytyy huoltaa noin 3-4 viikon välein ja ne kestävät hyvin tehtyinä kovaakin käsien käyttöä.

Geelikynnet ovat käyttäjäystävällisemmät ja luonnollisemmat, neste-jauhokynnet puolestaan taas kovemmat.

Geelilakkaus

Jos ei halua erillisiä tekokynsiä, niin kynsiä voi vahvistaa laittamalla geelin luonnonkynnen päälle. Luonnonkynnen vahvistus auttaa kasvattamaan kynsiä, ilman että niihin laitetaan lisäpituutta. Luonnonkynnen vahvistukset voidaan myös koristella.

Geelilakkaus toteutetaan laittamalla oman kynnen päälle päällyslakkaa, joka kovetetaan uunissa. Geelilakkaus ei ole rakennekynsi, vaan kevyempi vaihtoehto rakennekynsille, rakennekynsi on erillinen tekokynsi. Geelilakkaus kestää 2-3 viikkoa ja säästää omiä kynsiä. Geelilakkauksia saa niin käsien kuin jalkojenkin kynsiin. Lakkaukseen voi valita minkä tahansa värin tai vaikka ranskalaisen lakkauksen valkoisine kärkineen.

Geelilakkauksia tehdään kynsihoitoloissa ja kosmetologien vastaanotoilla. Geelilakkauksen voi uusia tai poistaa asetonilla. Kynnelle levitetty geelikynsilakka kovetetaan UV-valolla

Tekokynnet

Tekokynnet ovat helppo ja edullinen tapa saada pidemmät kynnet. Tekokynnet voi ostaa ja liimata itse. Ne ovat hyvä vaihtoehto jos haluaa kauniit kynnet vaikka tiettyyn tapahtumaan, mutta ne eivät sovi paljon käsiään käyttäville.

kynnet puhelinTekokynnet voi tehdä kahdella eri tavalla. Helpoin tapa on hankkia tekokynsiä, joiden pinta on valmiiksi esiliimattu. Niissä on teippi valmiina, jolloin tekokynnet liimautuvat helposti omaan kynteen. Niiden kiinnitys on helppoa turvallista, koska riski kovettumattoman liiman joutumisesta iholle vähenee.

On myös mahdollista kiinnittää valmiit tekokynnet omien kynsien päälle käyttämällä erillistä liimaa. Tekokynnet liimataan omaan kynteen kiinni kynsiliimalla. Erillisellä liimalla liimattavat kynnet yleensä pysyvät hieman pidempään kuin esiliimatut. Näillä tavoin kiinnitettävät kynnet eivät ole niin kestäviä kuin akryyli- tai geelitekniikalla valmistetut rakennekynnet.

kukkakynnetLisää kynsiin koristelua

Erilaisilla koristeluilla saadaan aikaan näyttävyyttä ja yksilöllisyyttä. Kynsiin voidaan käyttää erivärisiä kynsilakkoja tai rakennekynsimassoja, hileitä, timantteja ja kuvioita. Suosittu rakennekynnen koristelumalli on myös perinteinen ranskalainen manikyyri, jossa kynnen kärkiosasta tehdään valkoinen. Valkokärkistä ranskalaista manikyyriä voi muunnella valitsemalla kynnen kärkiosaan eri värin.

Voit myös ottaa rakennekynnet ilman mitään koristeluja, ja lakata kynsiäsi itse kotona kynsilakoilla. Rakennekynsien päälle voi laittaa huoletta kynsilakkoja ja käyttää samoja kynsilakan poistoaineita kuin luonnonkynnellekin. Käytetyt aineet eivät saa sisältää asetonia, koska se liuottaa ja vaurioittaa rakennekynttä.

Rakennekynsi on tiukasti kiinni luonnonkynnessä ja pysyy siinä jopa useita viikkoja. Hämmästys voi olla suuri, kun näkee rakennekynnen alla olleen huonokuntoisen luonnonkynnen. Oma kynsi ohentuu ja pinta vaurioituu kynsitipin alla. Omaa kynttä rasittaa myös kynsitipin poisto, johon käytetään kemikaaleja. Tekokynsien poiston jälkeen oman kynnen vahvaksi ja kauniiksi kasvaminen kestää useita viikkoja.

Katso myös

Masennuksesta annetaan yleisesti harhaanjohtavaa tietoa

Ihmisille tarjotaan yleisesti harhaanjohtavaa tietoa masennuksesta, kertoo Turun yliopiston ja Taideyliopiston tuore tutkimus. Tutkijoiden mukaan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
Sopivatsormet
Sopivatsormet
4 years ago

Tekokynnet pysyy vain jos ne sopii yhteen omien kynsien kanssa. Jos ne eivät sovi yhteen kynnet eivät pysy. Itsellä on pysynyt paperi liimalla jo kuukauden. Rakennekynnet katkee aina.

1
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x