Kotihälytystehtäviä, ryöstörikoksia ja liikennevalvontaa Itä-Uudellamaalla

Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät muun muassa kotihälytystehtävät, ryöstöt, raskaan liikenteen valvonta sekä kovat nopeudet liikenteessä. Lisäksi tällä viikolla poliisi valvoo taksiliikennettä lentoaseman ja Tikkurilan ympäristössä.

Itä-Uudenmaan poliisin viime viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta varsin kiireinen ja piti sisällään yhteensä vajaa 1 600 erilaista poliisitehtävää.

– Viikonloppuyöt olivat ajankohdasta ja koronarajoituksista huolimatta hyvinkin vilkkaita ja viikon tehtävistä 650 ajoittuikin perjantain ja sunnuntain välille. Kun ravintolat sulkivat ovensa puoliltaöin, kotihälytystehtävien määrässä tapahtui pientä kasvua varsinkin niiden poliisitehtävien osalta, joiden syynä oli häiritsevä meteli. Juhlinta jatkui siis ihmisten asunnoissa, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Kotihälytystehtävien määrä on edelleen korkealla tasolla niin kuin se on ollut koko koronapandemian ajan. Yksilön suojaan eli ihmisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä tehtäviä hoidettiin viikonloppuna vajaa 200, joista 73 kotihälytystehtävää, joka on yli puolet koko viikon kotihälytystehtävien määrästä.

Häiritsevä meteli on edelleen kotihälytystehtävien suurin syy ja hyvänä kakkosena tulevat yksityisillä paikoilla eli pääosin asunnoissa tapahtuvat väkivaltaan liittyvät tehtävät sekä tehtävät, joissa henkilöt ovat olleet häiriöksi.

– Erilaiset henkilön suojaan liittyvät tehtävät ovat koronaepidemian aikana olleet selvässä nousussa ja tämä kuvaa selvästi sitä, miten osalla ihmisistä menee entistä huonommin. Meille tulee erilaisia huoli-ilmoituksia ihmisistä viikoittain melko paljon. Partiot kohtaavat työssään usein myös mielenterveysongelmaisia henkilöitä, jotka ovat ikään kuin pudonneet yhteiskunnan suojaverkon ulkopuolelle. – Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia meille kirjattiin viime viikolla vain 12 ja yksityisten paikkojen pahoinpitelyitä 33. Pahoinpitelyt keskittyivät yksityisiin paikkoihin eli ihmisten koteihin. Ryöstörikoksia meille kirjattiin viime viikolla yhdeksän, summaa Ojala.

Erilaisten henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten määrä on hieman tasaantunut, mutta tehtävillä esiintyy edelleen tasaiseen tahtiin teräaseita, käsiaseita tai muita vaarallisia astaloita.

Raskaan liikenteen ja taksien valvontaa

Liikennepoliisisektorin partiot tekivät viikonloppuna raskaan liikenteen valvontaa poliisilaitoksen pohjois- ja itäsuunnilla. Valvontaa kohdistettiin erityisesti kuljettajien ajo- ja lepoaikoihin.

– Valvonnassa ei havaittu merkittäviä puutteita, vaan pääosin kuljettajilla oli kaikki kunnossa. Positiivista oli taas huomata, että raskaan liikenteen kuljettajatkin pitivät valvontaa tärkeänä ja hyvänä asiana ja yhteistyö sujui hienosti, kertoo komisario Asko Sartanen.

Poliisi valvoo tällä viikolla taksiliikennettä lentoaseman ja Tikkurilan ympäristössä. Poliisi tarkistaa muun muassa taksien lupia, ajoneuvojen kuntoa ja kelpoisuutta.

Valvonnassa panostetaan myös yleisen järjestyksen ja turvallisuuden sekä tieliikennelain ja liikennepalvelulain noudattamiseen. Takseissa havaituista puutteista poliisilla on viranomaisena lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa Traficomille.

Katso myös

Terveystalo digitalisoi Varhan ja Satasoten palveluita

Varsinais-Suomen ja Satakunnan hyvinvointialueet ovat valinneet Terveystalon kumppanikseen digitalisoimaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujaan Varsinais-Suomen sekä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x