Joka viides valmismatka tehdään Kreikkaan

Kreikka on yksi suomalaisten suosituimmista lomakohteista vuodesta toiseen. Kesäkuukausina erityisesti Kreikan saaret houkuttelevat sankoin joukoin matkailijoita, mutta pääkaupunki Ateenan suosio kestää vuoden ympäri. Kreikan matkailun monipuolinen tarjonta on vahvasti esillä tänään avautuvilla Matkamessuilla.

Kreikka on kesäkuukausina suomalaisten suosituin valmismatkakohde. Koko vuoden tasolla maa nousee toiselle sijalle valmismatkatilastoissa. Suomen matkatoimistoalan liiton keräämän tuoreen tilaston mukaan reilu viidennes Suomesta tehtävistä valmismatkoista suuntautuu Kreikkaan.

Kaikkien suurimpien matkanjärjestäjien valikoimista löytyy tänäkin kesänä matkoja erityisesti Kreikan saarille, vaikkei kaupunkeja kannata unohtaa kesälläkään. Erityisesti pääkaupunki Ateenaa houkuttelee matkailijoita puoleensa. Useat lentoyhtiöt, kuten Aegean Airlines, Finnair ja Norwegian tarjoavat suoria lentoja useisiin Kreikan kohteisiin, myös Ateenaan. Kreikan suosio omatoimikohteena lisääntyy vuosi vuodelta. Matkoja Suomesta Kreikkaan on eniten tarjolla huhtikuusta pitkälle lokakuuhun.

Kreeta on suomalaisten kestosuosikki. Uutta saarella on virallisesti tämän vuoden alussa käyttöön vihitty Sitian Vitsentzos Kornaros -lentokenttä, joka palvelee erityisesti Kreetan itäosiin matkaavia. Vaikka Kreeta pidetään tunnetusti perheiden suosimana lomakohteena, perustuu sen todellinen suosio saaren monipuolisuuteen. Kreetalta löytyy kaikkea aktiivilomailusta perhelomiin rannalla kuin myös erinomaiset puitteet luonto- ja kulttuurimatkailulle.

zakynthos_photo VlachaitisKreikan saaristo on matkailijoiden ehdoton suosikki kesäaikana. Kreikan saaristossa arvioidaan olevan kaikkiaan noin 6 000 saarta, joista tosin vain 227 saarella on asutusta. Hiljattain julkaistun amerikkalaistutkimuksen mukaan Kreikan saaret ovat maailman parhaiden kohteiden joukossa yksin matkustaville. Myös risteilymatkojen suosio on kasvussa.

– Yksi suosituista saarista tulee tänä kesänä olemaan Zakynthos. Saari tarjoaa hienoja elämyksiä ja se lumoaa kauneudellaan. Muun muassa upea Navagion ranta, Bohalli-kukkulalta aukeavat huikeat maisemat yli Zakynthosin kaupungin ja Siniset luolat hurmaava. Kreikasta on vaikea puhua mainitsematta ruokaa. Myös Zakynthos on kulinaristien aarreaitta. Erityisesti saaren makeat erikoisuudet kuten mantolato ja pasteli vievät kielen mennessään, kertoo Kreikan valtion Pohjoismaiden ja Baltian matkailutoimiston johtaja Stavroula Skaltsi .

– Uskon myös saarihyppelyn suosion nousevan edelleen tänä vuonna. Jokaisella saarella on oma luonteensa, joka vetää puoleensa. Ihmiset haluavat kokea enemmän lomansa aikana ja saarihyppelyllä se onnistuu. Saarihyppelypalveluiden määrä on myös kasvanut, joten siitä on tullut helppoa, kun kaikkea ei tarvitse järjestää itse, vinkkaa Skaltsi.

Saarihyppelyn voi aloittaa esimerkiksi tutustumalla ensin pääkaupunki Ateenan nähtävyyksiin ja suuntaamalla sen jälkeen saarille. Kreikka on aina houkutellut lomanviettäjiä auringolla ja upeilla rannoillaan sekä kiehtonut matkailijoita historiallaan. Vieraanvaraisen Kreikan tunnelma viehättää niin lapsiperheitä kuin yksin matkustavia.

– Monet uskolliset Kreikan ystävät valitsevat jälleen tänä vuonna lomakohteekseen Kreikan, koska he kokevat olevansa yhtä suurta kreikkalaista perhettä monien Kreikassa vietettyjen lomien jälkeen, uskoo Kreikan matkailutoimiston johtaja Stavroula Skaltsi

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x