Kotiteollisuus aloittaa kiertueen

Keväällä 15. studioalbuminsa julkaissut Kotiteollisuus lähtee lokakuun alussa mittavalle kiertueelle. ”Maksa vinkuu, peitto heiluu ja kohta on vissiin tilipäivä” -kiertueen aikana yhtye esiintyy loppuvuoden aikana yli 20 kaupungissa.

– Joo, fossiilit lähtee taas reissuun. Keikkailussa on parasta se, että silloin ollaan aidossa kontaktissa faneihin. Keikoista saa valtavasti virtaa, vaikka meidän energiatasolla sitä haihtuu samalla myös hikenä ja pieruina taivaan tuuliin. Mutta tietääpähän ainakin tehneensä jotain, kun valumme keikkojen jälkeen takahuoneeseen puuskuttamaan ja puristamaan hikeä läpimäristä paidoistamme, yhtyeen keulakuva Jouni Hynynen kertoo.
Takahuone-elämästä hän kertoo yhtyeen keikkaraiderin olevan vaatimaton.
– Pyydämme takahuoneeseen vain viinaa, vähäpukeisia naisia, keski-ikä noin 50, sekä huojuvat palmut. Jari ”King Kong Hercules” Sinkkosen vaatimuksesta takahuoneessa pitää olla myös itseruskettavaa voidetta sekä peili. Periferioissa tämä on toiminut hyvin. Helsingissäkin muuten, mutta sikäläinen naistarjonta tuntuu olevan liian nuorta, koska siellä olemme niin perkeleen trendikäs bändi. Eikä siellä ole palmujakaan.

Hynynen raottaa myös yhtyeen muita kuulumisia.
– Odotamme syksyä innolla ja muutenkin kuuluu hyvää. Olemme aloittaneet uuden materiaalin työstämisen studiossa ja uusia biisiaihioita on kasassa jo pitkälle toistakymmentä. Jos levy-yhtiö suo, uutta levyä voi odotella siis jo ensi keväälle.”

Kotiteollisuus on yksi suomalaisen raskaan rokin arvostetuimmista yhtyeistä. Yhtye voitti parhaan hard rock-metalli -albumin Emman vuonna 2004. Yhtyeen suurimpia hittejä ovat muun muassa Helvetistä itään, Tuonelan koivut, Helvetti jäätyy ja Minä olen. Kotiteollisuus julkaisi 15. studiolevynsä Kruuna/klaava 10.4.2015. Ensimmäinen singlelohkaisu, Emmauksen tiellä, julkaistiin maaliskuussa. Elokuussa 2015 julkaistiin levyn nimikkokappaleen musiikkivideo, joka on rumpali Jari Sinkkosen debyyttiohjaus.

Suomenkielisen raskaan rokin ystäville hyviä uutisia tiedossa Kotiteollisuus-yhtye lähtee lokakuun alussa mittavalle kiertueelle koko loppuvuoden ajaksi. Kuva: Ville Juurikkala
Suomenkielisen raskaan rokin ystäville hyviä uutisia tiedossa Kotiteollisuus-yhtye lähtee lokakuun alussa mittavalle kiertueelle koko loppuvuoden ajaksi. Kuva: Ville Juurikkala

Maksa vinkuu, peitto heiluu ja kohta on vissiin tilipäivä -kiertueen keikat
pe 02.10. Kemi, Corner-Inn
la 03.10. Oulu, Nightclub Tähti
pe 09.10. Forssa, Bar 54
la 10.10. Heinola, Tukkijätkä
pe 16.10. Turku, Venus Nightlife
la 17.10. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
la 24.10. Laukaa, Peurunka-Areena
pe 30.10. Joensuu, Amarillo
la 31.10. Helsinki, Nosturi
la 07.11. Anjala, Maris Coffee
pe 13.11. Kuopio, TBA
la 14.11. Kiuruvesi, Peltohovi
la 21.11. Varkaus, Z-One
la 28.11. Lappeenranta, TBA
ke-to 09.-10.12. Helsinki, Baltic Queen -RockCircus -risteily
pe 11.12. Rauma, TBA
la 12.12. Jyväskylä, TBA
pe 18.12. Pori, Bar Kino

Katso myös

Väsymys töiden jälkeen on yhteydessä vähäisempään liikuntaan

Väsymys töiden jälkeen vaikuttaisi tuoreen tutkimuksen perusteella olevan yksi syy vapaa-ajan liikunnan ja arkiliikunnan puutteeseen. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x